Līnijattēla detektors - Lidere, Katrīna (Latvijas Universitāte, 2008)
Darbā „Līnijattēlu detektors” ir pētītas bināru attēlu atpazīšanas metodes un izstrādāts algoritms, kas atpazīst noslēgtas līnijas. Autore izanalizējusi līniju reprezentācijas klasifikāciju un metodes, no kurām darba mērķa sniegšanai par piemērotāko izvēlēta Furjē deskriptoru salīdzināšana. Algoritma realizācijai tika izmantota tievināšanas operācija, tāpēc paplašināti pētīta arī šī attēlu apstrādes joma. Autores izstrādātais algoritms atpazīst līnijobjektus, kas ir invarianti pret ģeometriskām izmaiņām attēlos. Turklāt tika izveidota parametrizēta pieeja līnijas salīdzināšanai, tādā veidā iegūts elastīgs algoritms, kas spēj atpazīt arī šablonam līdzīgus objektus.

In research paper "Line image detector" author explored image recognition methods and created algorithm what is able to recognizing closed lines. Author analysed classification and methods of line representation choosing Fourier descriptor as the most suitable for goals of this research paper. Thinning operation in image processing field is extended more deeply in this paper as it is used to realize algorithm. Algorithm created by author is recognizing line image objects which are invariant regarding to geometrical changes in images. Author have made also parametrical approach for line comparison and thus is gained elastic algorithm what is able to recognize also objects similar to template.
Line image detector
Keywords: Datorzinātne