Dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana - Obersts, Viesturs (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura darba tēma ir dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana. Darbā tika noteikts un analizēts noziedzīgā nodarījuma sastāvs. Kā arī pētītas noziedzīga nodarījuma norobežošanas problēmas no citiem noziedzīgiem nodarījumiem. Tika pētīts ārvalstu tiesiskais regulējums dienesta stāvokļa ļaunprātīgas izmantošanas jomā. Tika apskatīts arī starptautiskais regulējums dienesta stāvokļa ļaunprātīgas izmantošanas jomā. Darbā tika meklētas problēmas attiecīgā noziedzīgā nodarījuma piemērošanā un tika doti priekšlikumi, lai uzlabotu situāciju.

Das thema der Magisterarbeit ist der boeswillige Missbrauch der Dienstellung. Die wichtigsten Aspekte, die in der Arbeit betrachtet werden, sind der boeswilliage Missbrauch der Dienstellung, die probleme, die bei der Qualifikation der gegebenen verbrecherischen Vergehens enstehen, wie auch die Betrachtung der auslaendischen Gestzgebung im Zusammenhang mit der boeswillige Missbrauch der Dienstellung. Im Teil Bestand des Verbrecherischen Vergehens – der boeswilliage Missbrauch der Dienstellung wird der Bestand des beiden verbrecherischen Vergehens analysiert, der Objekt oder Gegenstand, die objektive Seite, die subjektive Seite, der Subjekt, wie auch die qualifizierende Mermale des genannten verbrecherischen vergehens. Fuer die Analyse wurden sowohl normative Akten und juridische Literatur, wie auch die gerichtliche praxis genutzt.
Evil-minded application of the official status
Keywords: Juridiskā zinātne