Pasākumi, kas kvalificējami kā valsts atbalsts lidostām un lidsabiedrībām Līguma par Eiropas Savienības darbību 107. panta izpratnē - Šteinberga, Līga (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbs „Pasākumi, kas kvalificējami kā valsts atbalsts lidostām un lidsabiedrībām Līguma par Eiropas Savienības Darbību 107.panta izpratnē” sniedz ieskatu par valsts atbalsta pasākumiem gaisa pārvadājumu nozarē un to saderību ar ES iekšējo tirgu. Pētījuma mērķis ir izpētīt ES regulējumu un praksi valsts atbalsta pasākumu īstenošanā aviācijas nozarē. Darbs ir sadalīts trīs nodaļās, sākot ar valsts atbalsta jēdziena un tā regulējuma ES tiesībās vispārīgu skaidrojumu, turpinot ar valsts atbalsta pasākumu analīzi atsevišķi attiecībā uz lidsabiedrībām un lidostām, pievēršot uzmanību arī Komisijas izdoto vadlīniju noteikumiem šajā nozarē, un beidzot ar konkrētu prakses piemēru aviācijas nozarē Latvijā vērtējumu. Darbu noslēdz kopsavilkums ar pētījuma rezultātā izdarītajiem galvenajiem secinājumiem un priekšlikumiem attiecībā uz valsts atbalsta pasākumu veidiem lidsabiedrībām un lidostām, to saderību ar ES iekšējo tirgu un regulējumu ES tiesībās.

Bachelor’s thesis „Measures qualified as state aid to airports and airlines in accordance with Article 107 of the Treaty on Functioning of European Union” provides an insight on state aid measures in the air transport sector and their compatibility with internal market of EU. The aim of the research is to explore the legal framework of EU law and practice of implementing state aid measures in aviation sector. Thesis consists of 3 main chapters, starting with the general explanation of the concept of state aid and legal framework within the EU law, continuing with analysis of state aid measures to airlines and airports taking into account also provisions of Commission's guidelines in this industry, ending with an evaluation of specific cases in air transport practice in Latvia. This thesis is concluded with main conclusions and proposals regarding types of state aid measures to airports and airlines, their compatibility with the internal market and legal framework within the EU law.
Measures qualified as state aid to airports and airlines in accordance with Article 107 of the Traty on Functioning of European Union
Keywords: Juridiskā zinātne