Nepilngadīgo sociālās korekcijas un sociālās palīdzības programmu īstenošanas izvērtējums Rīgā - Visocka, Inga (Latvijas Universitāte, 2013)
Darba mērķis ir izvērtēt nepilngadīgo sociālās korekcijas un sociālas palīdzības programmas (turpmāk – Personu programmas) īstenošanu Rīgā un sniegt priekšlikumus programmu pilnveidošanai nepilngadīgo noziedzības mazināšanai. Pētījuma uzdevumi ir: raksturot nepilngadīgo noziedzību kā sociālu problēmu, izpētīt Personu programmas teorētiskos aspektus, izanalizēt Personu programmu risināšanas tiesisko regulējumu, raksturot starpinstitucionālo sadarbību Personu programmu īstenošanā, empīriski izpētīt Personu programmu īstenošanu Rīgā. Pētījumā tiek secināts, ka kopumā Rīgā tiek praktizēti galvenie pamatprincipi Personu programmu īstenošanā, taču pastāv dažādas problēmas programmu īstenošanā un starpinstitucionālajā sadarbībā.

The aim of Master Thesis is to evaluate juvenile social correction and social assistance programs (forward – Persons programs) realize in Riga and to give suggestions in consummating of programs for the improvement of juvenile crime reduction. The research tasks are: to characterize juvenile crime as a social problem, to explore the theoretical aspects of the Persons programs, to analyse legalization of Persons program realizing, to explore empirical realization of Persons programs in Riga. The research found that overall the main principles of realizing Persons programs in Riga are practiced, but there are a variety of problems in realization of programs and inter-institutional cooperation.
The evaluation of juvenile social correction and social assistance programs realize in Riga
Keywords: Vadībzinātne