Latvijas kultūras un mākslas sakari ar Somiju no 1918. līdz 1940.gadam - Rasnace, Elīna (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbā „Latvijas kultūras un mākslas sakari ar Somiju no 1918. līdz 1940. gadam” pētīta Latvijas un Somijas sadarbība dažādās kultūras un mākslas jomās laika posmā no Latvijas Republikas proklamēšanas 1918. gada 18. novembrī līdz tās okupācijai 1940. gada jūnijā. Apskatīta galvenokārt abu valstu sadarbība mūzikā, tēlotāja mākslā un izglītībā, pievēršot uzmanību kultūras sakaru nozīmei abu valstu politisko attiecību veicināšanā. Darba gaitā secināts, ka kultūras un mākslas sakaru nozīme mūsdienās nav līdz galam izvērtēta. Laika posmā no 1918. līdz 1940. gadam Latvijas un Somijas starpā pastāvēja daudzpusīgi un kopumā intensīvi kultūras sakari, kuriem bija nozīme ne tikai politisko attiecību veicināšanā, bet arī kopējā abu valstu attiecību tēla veidošanā abu valstu sabiedrībā un presē.

The bachelor’ paper „Culture and art connection between Latvia and Finland from 1918 to 1940” has been worked out in order to research mutual cooperation in various cultural and art spheres between Latvia and Finland in the period from November 18, 1918 when the Republic of Latvia was proclaimed until its occupation in June, 1940. Mostly mutual cooperation in music, fine arts and education has been surveyed, focusing on the significance of these relations in political processes of both countries. In the process of the research it is concluded that the significance of culture and art relations nowadays has not been assessed properly. In the period from 1918 till 1940 multilateral and intensive culture relations existed with importance for political relations as well as for the image in the society and media of both countries.
Culture and art connection between Latvia and Finland from 1918 to 1940
Keywords: Vēsture