Dolokrēti un to izplatība devona Amatas svītas ģeoloģiskajā griezumā Amatas upes baseinā - Meire-Kārkle, Marianna (Latvijas Universitāte, 2020)
Maģistra darbs ir par dolokrētiem un to izplatību devona Amatas svītas ģeoloģiskajā griezumā Amatas upes baseinā. Dokumentēts Amatas svītas ģeoloģiskais griezums Dolomītu kraujā un Īļaku iezī, veikti pieslīpējumu un plānslīpējumu pētījumi un stabilo izotopu analīze. Darba rezultātā noskaidrots, ka Amatas svītas augšdaļā aptuveni 4 m intervālā ir vismaz divi seno augšņu horizonti. Nogulumi ir drošām plūdmaiņu pazīmēm ir sastopami tikai zem šī intervāla. Maģistra darbā iegūtie dati norāda uz regresīvu sedimentācijas baseina attīstību devona Amatas laikposma beigās.

Master’s thesis focuses on dolocretes and their distribution in geological section of the Devonian Amata Formation in the basin of Amata River. The geological section of the Amata Formation was documented in the Dolomite Cliffs and Īļaki Rock, polished slabs and thin-sections of these deposits were studied and stable isotope analysis carried out. In result of the study at least two palaeosol horizons were found in 4 m thick upper part of the Amata Formation. The deposits with evident tidal features are present only below this interval. The data obtained in the Master’s thesis point on regressive development of the sedimentary basin in the end of the Amata time.
Dolocretes and their distribution in geological section of the Devonian Amata Formation in the Amata River basin
Keywords: Ģeoloģija; Franas stāvs; dzīslaina tekstūra; paleoaugsnes; skābekļa un oglekļa stabilo izotopu analīze