Mūsdienīgu satura vadības sistēmu administrēšana un uzturēšana tīmekļa serverī - Višņovs, Jevgēnijs (Latvijas Universitāte, 2011)
Kvalifikācijas darba tēma ir „Mūsdienīgu satura vadības sistēmu administrēšana un uzturēšana tīmekļa serverī”. Galvenais darba mērķis ir iepazīt tīmekļa servera uzturēšanas un administrēšanas iespējas, izmantojot pieejamos tehnoloģiskos risinājumus. Darba gaitā tika izskatīta, tikai un vienīgi bezmaksas programmatūra. Izmanojot virtualizācijas platformas, sekmīgi tika uzstādīta Ubuntu Linux Server operētājsistēma, kura iekļāva sevī tīmekļa serveri. Lai atvieglotu administratora darbu, tika ieviesti efektīvi attālinātās piekļuves risinājumi. Atslēgvārdi: VMware virtualizācijas platforma, Ubuntu Linux Server, LAMP, attālināta piekļuve.

The theme of this Qualification work is „Advanced content management system administration and hosting”. The main purpose of this work is to explore the Web server maintance and administration possibilities, using available technology. During this work, i used only free available software. By use of virtualization platforms i successfully installed and configured Ubuntu Linux Server operating system, which included web server services. In order to facilitate the administrator’s job i introduced an effective remote access solutions. Keywords: VMware virtualization platform, Ubuntu Linux Server, LAMP, remote control
Advanced content management system administration and hosting
Keywords: Datorzinātne