Grāmatvedība maksātnespējas procesā un tās tiesiskais regulējums Latvijā - Veide, Elīna (Latvijas Universitāte, 2008)
Darba autore, sertificēta maksātnespējas administratore, balstoties uz savu un kolēģu pieredzi, darbā apskata galvenās atšķirības līdz 2008.gada 1.janvārim spēkā esošajā likumā Par uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju un jaunajā Maksātnespējas likumā, analizē maksātnespējas procesus un grāmatvedības kārtošanu regulējošo normatīvo aktu bāzi, izvērtē maksātnespējas prognozēšanas metodes un rādītājus, analizē maksātnespējas procesu statistiku, veic maksātnespējīgo sabiedrību grāmatvedības kārtošanas analīzi un nozīmi šādu sabiedrību savlaicīgā atklāšanā, un konstatē ar grāmatvedību saistītās problēmas maksātnespējas procesos. Autore secina, ka Latvijas likumdošanas aktos ir nepieciešamas korekcijas un papildinājumi attiecībā uz maksātnespējīgo sabiedrību grāmatvedību, kā arī nepieciešama atsevišķu likumu normu savstarpēja saskaņošana

The author of the paper, a certified insolvency administrator, taking into account hers direct experience and hers colleagues experience, in the paper look into the main differences of the Insolvency Law valid until 01 January of 2008 and the Insolvency Law in force, analyses insolvency processes and the acquis of the accounting, appraises the forecasting methods of the insolvency and the indexes, analyses the statistics of the insolvency processes, analyses accountancy in insolvent enterprises and meaning of the timely revealed insolvent enterprises and establishes the problems associated to accountancy in insolvency processes. In conclusion the author states that there are necessary to do amendments in legislative acts of the Republic of Latvia concerning to the accounting system in insolvency enterprises as well as it is necessary to harmonize some legislative acts
Accounting in insolency processes and it's legislative acts in the Republic of Latvia
Keywords: Ekonomika