Organizācijas kultūra un līderība Saldus novada pašvaldībā. - Baranovska, Monta (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba tēma ir “Organizācijas kultūras un līderības loma Saldus novada pašvaldībā”. Darba mērķis ir noskaidrot kāda organizācijas kultūra valda Saldus novada pašvaldības finanšu un attīstības nodaļās un kādi ir līderības stili šeit ir sastopami. Lai sasniegtu mērķi, tika noteikti šādi uzdevumi: izpētīt organizācijas kultūras un līderības jēdzienus, to būtību; pamatojoties uz pieejamo literatūru – apskatīt un aprakstīt dažas organizāciju kultūras tipoloģijas; noskaidrot organizācijas kultūras līmeņus; veikt anketēšanu divās uzņēmuma nodaļās; apkopot un analizēt iegūtos rezultātus; izveidot secinājumus un izstrādāt priekšlikumus. Pētījuma iegūtie rezultāti parāda, ka Saldus novada pašvaldības finanšu un attīstības nodaļās šī brīža organizācijas kultūra atbilst hierarhiskajai kultūrai ar klanu kultūras iezīmēm, savukārt vēlamā būtu klanu kultūra ar hierarhiskās kultūras iezīmēm. Abu nodaļu vadītāji, kā tika noskaidrots, ir komandas līderi. Darbs sastāv no 63 lapaspusēm, tajā ir 2 galvenās nodaļas un 4 apakšnodaļu, 28 attēli, 3 tabulas un 3 pielikumi.

Bachelor thesis is “Organizational Culture and Leadership role in Saldus district municipality”. The aim of this research is to find out what kind of organizational culture is in Saldus district municipality financial and development departments and what are leadership styles in these departments. To achieve the aim, there were following tasks: to explore the concepts and essence of organizational culture and leadership; basing on the available literature - view and describe some of the organizational culture typologies; to clarify the levels of organizational culture; do the survey in two departments; collect and analyze the obtained results; draw conclusions and make proposals. The research results reveal that Saldus district municipality financial and development departments organizational culture at this moment is hierarchy culture with clan cultural characteristics while desired culture would be clan with hierarchy cultural characteristics. Both department managers were found to be a team leaders. Work consists of 63 pages, which includes 28 pictures, 3 tables and 3 attachments.
Organizational Culture and Leadership in Saldus district municipality.
Keywords: Vadībzinātne; organizāciju kultūra; kultūras līmeņi; līderība; OCAI; Saldus novada pašvaldība