Bezvadu fotopletizmogrāfijas izmantošana veselības monitoringam - Kviesis-Kipge, Edgars (Latvijas Universitāte, 2008)
Maģistra darbā ir pētītas bezvadu fotopletizmogrāfijas (PPG) metodes izmantošanas iespējas veselības monitoringam. Darba izpildes laikā tika izgatavotas oriģinālas PPG signāla detektēšanas, apstrādes un pārraides ierīces. Tās balstītas uz biometrisko datu pārraidi nelielā attālumā (~10 m) izmantojot Bluetooth moduli. Ierīces mēģinātas iestrādāt dažādos ikdienā biežāk lietojamos apģērba gabalos (cimdā, zeķē, cepurē). Darbā sniegts pārskats par fotopletizmogrāfijas vēsturi, aprakstītas jaunradīto ierīču konstrukcijas, veikti mērījumu apkopojumi, izskaidroti bezvadu PPG signālu pārraides principi un iespējas. Rezultāti liecina, ka ar izstrādāto bezvadu mērīšanas ierīci var ērti mērīt un novērot cilvēku fizioloģisko veselības stāvokli un atklāt iespējamās sirds un asinsvadu saistītās problēmas.

Application prospects of wireless photoplethysmography (PPG) for health monitoring are discussed in the Master Thesis. Original devices for detection, processing and transmission of the PPG signals have been developed. They are providing transmission of biometric data in distances up to 10 meters by means of the Bluetooth module. The devices are integrated in everyday garments (glove, sock, and hat). Overview on history of photoplethysmography is given, along with design descriptions of the newly-developed devices, summaries of the performed measurements and explanations of principles and prospects of wireless PPG signal transmission. Results show that the developed wireless measurement device can be handy used for measurements and observations of human physiological state and may reveal possible cardiovascular problems.
Application of wireless photoplethysmography for health monitoring
Keywords: Fizika