Nanodaļiņu noteikšana ar viendaļiņu induktīvi saistītās plazmas masspektrometrijas metodi pārtikas produktos - Nečiporenko, Aleksandrs (Latvijas Universitāte, 2021)
Nanodaļiņu noteikšana ar viendaļiņu induktīvi saistītās plazmas masspektrometrijas metodi pārtikas produktos. Nečiporenko A., zinātniskais vadītājs Dr.chem. prof. Vadims Bartkevičs. Maģistra darbs, 46 lappuses, 24 attēli, 17 tabulas, 64 literatūras avoti, 13 pielikumi. Latviešu valodā. Darbā apkopota zinātniskā literatūra par nanodaļiņām, kas ietver to īpašības, toksiskumu, izplatību, pielietojumu, noteikšanas metodes un izmantošanu pārtikā. Literatūras daļā ir ietverts apkopojums par TiO2, Ag, ZnO un SiO2 nanodaļiņām. Darbā ir veikta TiO2, Ag, ZnO un SiO2 nanodaļiņu noteikšana pārtikas produktos ar SP-ICP-MS metodi, kā arī SP-ICP-MS instrumentālās metodes verificēšana ar Au nanodaļiņām.

The determination of nanoparticles by single particle inductively coupled plasma mass spectrometry in food. Neciporenko A., scientific supervisor Dr. Chem. prof. Vadims Bartkevics. Master thesis, 46 pages, 24 images, 17 tables, 64 references, 13 annexes. Latvian language. The thesis summarizes the scientific literature on nanoparticles, which includes their properties, toxicity, distribution, application, detection methods and use in food. The literature section contains a summary related to TiO2, Ag, ZnO and SiO2 nanoparticles. The determination of TiO2, Ag, ZnO and SiO2 nanoparticles in food products by SP-ICP-MS method, as well as verification of the SP-ICP-MS instrumental method by Au nanoparticles has been performed.
Determination of nanoparticles by single particle inductively coupled plasma mass spectrometry in food
Keywords: Ķīmija; SP-ICP-MS; NANODAĻIŅAS; TITĀNA DIOKSĪDA NANODAĻIŅAS; SUDRABA NANODAĻIŅAS; SILĪCIJA DIOKSĪDA NANODAĻIŅAS