Tīmekļa un datu bāzes servera izvietošana mazam uzņēmumam - Gasimov, Hikmat (Latvijas Universitāte, 2025)
Šis projekts ir veltīts drošas un mērogojamas tīmekļa un datubāzes servera infrastruktūras izveidei mazajiem uzņēmumiem. Izmantojot Apache tīmekļa hostēšanai un MySQL datubāzu pārvaldībai, sistēma atbalsta dinamiskas tīmekļa lietojumprogrammas un nodrošina datu integritāti, izmantojot drošības pasākumus, piemēram, ugunsmūrus, šifrētas paroles un piekļuves kontroli. Automatizētas rezerves kopijas, izmantojot cron uzdevumus, uzlabo datu noturību. Projekts piedāvā lietotāja reģistrāciju, autentifikāciju un atsauksmju iesniegšanu, nodrošinot rentablu risinājumu, kas ļauj mazajiem uzņēmumiem efektīvi pārvaldīt savas darbības tiešsaistē. Atslēgvārdi: tīmekļa serveris, datubāzes serveris, drošība, automatizācija, mazie uzņēmumi

This project focuses on deploying a secure and scalable web and database server infrastructure for small businesses. Using Apache for web hosting and MySQL for database management, the system supports dynamic web applications and ensures data integrity through security measures like firewalls, hashed passwords, and user access control. Automated backups using cron jobs enhance data resilience. The project also enables user registration, authentication, and feedback submission, providing a cost-effective solution for small businesses to manage operations online.The document is developed according to the ISO/IEC/IEEE 29148:2018 standard. Keywords: web server, database server, security, automation, small business
Web and Database Server Deployment for a Small Business
Keywords: Datorzinātne un informātika; Web Server Deployment; Database Management; Small Business Infrastructure; Security Measures; Automated Backups