Saules bateriju efektivitātes pētījumi atkarībā no temperatūras un apgaismojuma vienmērības, un to konstrukcijas optimizācijas iespējas - Blūms, Jānis (Latvijas Universitāte, 2010)
Darba ietvaros tiek pētīti šādi uzdevumi: 1) Saules bateriju izdalītās jaudas atkarības no apkārtējās vides parametriem (temperatūra, apgaismojuma vienmērīgums) noteikšana un priekšlikumi saules paneļu konstrukcijas optimizācijai; 2) Teorētisks aprēķins maksimāli iegūstamai no Saules elektrībai un siltumam LU Cietvielu fizikas institūta piemērā, ja ar Saules baterijām un kolektoriem noklāts viss DR fasādes jumts un pagrabā ierīkots ūdens rezervuārs siltuma uzglabāšanai.

The following studies have been conducted during this work: 1) Efficiency dependence from environmental temperature of Solar panels – direct measurements and explanation in connection with optimization of construction of solar panels to minimize temperature dependence effects; 2) Theoretical calculations of maximal available electricity and heat from Solar panels and Solar collectors coated on all south-west side roof of Institute of Solid State Physics of University of Latvia, with the assumption that large water reservoir to store the heat is installed in the basement of institute.
Efficiency research of Solar panels in dependence from temperature and light equability, and optimization possibilities of their construction
Keywords: Fizika