Cieceres upes hidroloģiskā režīma ilgtermiņa un sezonālās izmaiņas - Biders, Toms (Latvijas Universitāte, 2013)
Mana Bakalaura darba tēma ir „Cieceres upes hidroloģiskā režīma ilgtermiņā un sezonālās izmaiņas”. Bakalaura darba mērķis ir noskaidrot Cieceres upes hidroloģiskā režīma ilgtermiņa un sezonālajām izmaiņas, kā arī klimatisko apstākļu ietekmi. Šādi pētījumi, kurā būtu aplūkota klimatu mainības ietekme uz upes hidroloģisko režīmu, par Cieceres upi nav veikti, tāpēc ir svarīgi izpētīt kā ilgtermiņā un sezonāli mainās upes notece. Darbā tika analizēts Cieceres hidroloģiskais režīms un tā izmaiņas: ikdienas caurplūdums, ūdens temperatūras un ledus režīma dati. Hidroloģiskā režīma izmaiņas tika apskatītas saistība ar gaisa temperatūras un nokrišņu summas izmaiņām. Tika secināts, ka Cieceres hidroloģiskā režīma izmaiņas galvenokārt notikušas ziemas un pavasara sezonās un ir lielā mērā saistītas gaisa temperatūras un atmosfēras nokrišņu summu izmaiņām. Atslēgas vārdi: Cieceres upe, hidroloģiskais režīms, notece, atmosfēras nokrišņi, gaisa temperatūra.

My Bachelor’s work thesis is „Long-term and seasonal changes of hydrological regime of the River Ciecere”. Bachelor thesis aims at clarifying Cieceres river hydrological regime of long-term and seasonal changes in connection with climatic changes. There havent been made researche in whitch hydrological regime changes would be discussed in connection with climate changes about River Ciecere. In this case it is important to understand how climate changes can impact long-term and seasonal hydrological changes. In Bachelor’s work the following data about hydrological regime was analyzed: runoff, water temperature and ice regime. Hydrological regime changes were adressed in the context of air temperature and precipitation changes. Climate change has influenced distribution of total annual runoff, the runoff decreases in spring flood and increases in winter. Key words: river Ciecere, hydrological regime, runoff, precipitations, air temperature.
Long term and seasonal changes of hydrological regime of the River Ciecere
Keywords: Ģeogrāfija