Mutiskā tulkošanas pasūtījuma izpildes sadalījums darba posmos - Lukstiņa, Ieva (Latvijas Universitāte, 2019)
Maģistra darba tēma “Mutiskā tulkošanas pasūtījuma izpildes sadalījums darba posmos” ir izvēlēta, jo labi paveikta tulka darba pamatā ir atbilstošo darba soļu laba izpilde. Darbā ir analizēta tulkojumzinātnē pieejamā literatūra par tulka darba izpildi. Atziņas gūtas par katru no veicamajiem darba posmiem un to savstarpējo saistību. Kā arī ir sniegts ieskats mutiskās tulkošanas nozares tirgus apstākļos un biznesa kontaktu veidošanas nosacījumos. Atslēgvārdi: mutvārdu tulkošana, tulks, gatavošanās, izpilde, klienti.

The Master papers theme “The work breakdown of the interpreting assignments execution in phases” has been chosen for the reason that of the basis of a well performed interpreter work are adequatea and well done work steps. In this paper analyses the available literature of interpreting science about the interpreters work execution. Findings are reached about each stage of the work that has to be done, and their interrelation. There is also an insight into the interpreter market sector conditions and the conditions for establishing business contacts. Keywords: interpreting, interpreter, preparation, performance, client.
The Work Breakdown of the Interpreting Assignments Execution in Phases
Keywords: Valodniecība; mutvārdu tulkošana; tulks; gatavošanās; izpilde; klienti