Didaktisko materiālu izmantošana korekcijas darbā bērniem ar valodas sistēmas nepietiekamu attīstību 4. klasē - Dziedātāja, Ieva (Latvijas Universitāte, 2017)
Diplomdarba mērķis ir aprobēt izstrādāto didaktisko materiālu efektivitāti korekcijas darbā bērniem ar valodas sistēmas nepietiekamu attīstību. Teorētiskajā daļā ir veikta 10-11 gadus vecu bērnu attīstības īpatnību analīze, izanalizēta zinātniskā literatūra, kas saistīta ar VSNA, fonemātisko uztveri un mācīšanās traucējumiem, apskatīti artikulācijas aparāta sagatavošanas posmi skaņu korekcijai. Diplomdarba praktiskā daļa sastāv no pētījuma, kas nepieciešams, lai noteiktu didaktisko materiālu izveides nepieciešamību un logopēdisko nodarbību laikā veiktie vērojumi pildot izstrādāto didaktisko materiālu skaņu Ķ un Ģ korekcijai, diplomdarbam ir pievienoti 14 pielikumi.

Diploma thesis aims is to approbate the effectiveness of developed training material in the process of correctional work with children in 4 grade with underdeveloped language system. The theoretical part is contains analysis of 10 to 11 year old childrens developmental specific. Analysis of scientific literature related to VSNA, phonematic perception and learning disabilities. Rewiew of preparatory stage for sound correction in the articulation apparatus. The diploma thesis practical part consists of the research required to determine the need for the crestion of didactic materials, and speech terapy lesson observations, during the application of the developed training materials for correction of sounds Ķ and Ģ. The diploma thesis also contains 14 annexes.
Use of Didactic Materials in the Correctional Work with Children in 4th Grade with Underdeveloped Language System
Keywords: Pedagoģija; 10-11 gadus veci bērni; valodas sistēmas nepietiekama attīstība; mācīšanās traucējumi; artikulācijas aparāta sagatavošana; didaktiskie materiāli