Uzņēmuma "X" saimnieciskās darbības analīze - Prikņa, Inta (Latvijas Universitāte, 2007)
Diplomdarba nosaukums ir “Uzņēmuma “X” saimnieciskās darbības analīze”. Uzņēmuma finansiālā stāvokļa novērtēšana ir pamats pareizai uzņēmuma vadīšanai un tā nākotnes perspektīvu nodrošināšanai, tādēļ autors nolēma izpētīt uzņēmuma finanšu situāciju un izstrādāt priekšlikumus tās uzlabošanai. Darba gaitā teorētiskajā daļā apskatīti finanšu analīzes teorētiskie aspekti, kuri sastāv no finanšu pārskatu analīzes, finanšu koeficientu analīzes, bankrota diagnostikas, kā arī no apgrozāmo līdzekļu analīzes. Praktiskajā daļā autors veica uzņēmuma gada pārskatu analīzi par 2002., 2003., 2004. un 2005. gadu novērtējot uzņēmuma finanšu stāvokļa izmaiņas analizējamo periodu laikā, un mēģinot noteikt to izmaiņu cēloņus, kā arī veica finanšu analīzi ar mērķi uzlabot un pilnveidot uzņēmuma finanšu darbību. Turpinājumā autors veica uzņēmuma finanšu analīzi aprēķinot likviditātes, maksātspējas, aktivitātes un rentabilitātes rādītājus, veica bilances un peļņas vai zaudējumu aprēķina analīzi. Kā arī veica apgrozāmā kapitāla pārvaldības un naudas plūsmas analīzi un kontroli. Šajā nodaļā autors izteica piedāvājums finanšu situācijas uzlabošanai, kuru varētu izmantot analizētā uzņēmuma vadība turpmāko finanšu lēmumu pieņemšanā. Diplomdarba apjoms ir 78 lapaspuses, tas sastāv no 3 nodaļām un 15 apakšnodalām. Darbā ir izmantotas tabulas, attēli un formulas.

The title of the diploma work is “Analyse of company „X” activity. The assessment of financial situation of the enterprise is the basis of its right management and provision of future perspectives, therefore the author decided to research the financial situation of the enterprise and to work out suggestions for improvement. The theoretical aspects of financial analysis are surveyed in the theoretical part and it consists of analysis of financial statements, analysis of financial coefficients, diagnostics of bankruptcy, as well as the analysis of cash flow. In practical part the author carries out the analysis of annual reports of the years 2002.,2003.,2004.and 2005., evaluating the changes of financial position during the period of analysis and trying to determine the reasons of changes, as well as fulfills the financial analysis aimed to improve and upgrade the financial activities of the enterprise. In continuation the author performs the financial analysis of the enterprise, calculating the indices of liquidity, paying capacity, activity and profitability, and carries out the horizontal and vertical analysis of calculation of balance and profit or losses. As well as fulfils the analysis and control of circulating capital management and cash flow. In this part the author gives his suggestions of improvement of financial situation, what could be used by the head of the analysed enterprise in order to make the further financial decisions. The amount of the diploma work is 78 pages, consisting of 3 parts and 15 subdivision . Tables, pictures and formulas are used in this work
Analyse of company "X" activity
Keywords: Finanšu menedžments