Krimināllikuma spēks laikā - Andriekus, Aiga (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darbā “Krimināllikuma spēks laikā” autore pēta būtisku Krimināllikuma sastāvdaļu - tā spēku laikā. Tas ir regulēts Krimināllikuma 5. pantā un pareiza Krimināllikuma 5. panta piemērošana ir nozīmīga, jo bez krimināllikuma spēka laikā analīzes nav iespējama taisnīga un likumīga soda noteikšana vai tieši pretēji – soda nepiemērošana. Darbā, lai izprastu krimināllikuma spēku laikā, autore izvirzījusi sekojošus uzdevumus: apskatīt krimināllikuma spēka laikā vēsturisko attīstību Latvijas teritorijā 20. gadsimtā, veikt Krimināllikuma spēka laikā jēdziena analīzi, kā arī aplūkot spēka laikā regulējumu ārvalsts krimināllikumos, salīdzinot tos ar Krimināllikumu. Temata aktualitāti raksturo krimināllikuma spēka laikā milzīgā loma taisnīga un vainīgajai personai atbilstoša soda noteikšanā vai tā nepiemērošanā, kā arī dispozīcijas izvērtēšanā.

In Bachelor’s Thesis “Time when The Criminal Law is in Force” the author views in depth important component of The Criminal Law - Time when The Criminal Law is in Force. It is included in the Article 5 of The Criminal Law and it is very important to correctly apply Article 5 because without analyzing the Time when The Criminal Law is in Force it is impossible to determine fair and lawful punishment or the opposite – non-application of punishment. The author has set the following tasks for better understanding of the Time when The Criminal Law is in Force: to view in depth its historical development in Latvia in the 20th century, its concept in The Criminal Law and legal regulations comparison between The Criminal Law of Latvia and criminal law of foreign countries. Topicality of the Thesis determines its huge role in the process of the fair and lawful determination of the punishment or non-application of the punishment, as well as in the assessment of disposition.
Time when The Criminal Law is in Force
Keywords: Juridiskā zinātne; krimināllikums; spēks laikā; atpakaļejošs spēks; labvēlīgs