Latvijas Universitātes un Rīgas Stradiņa universitātes tiešsaistes sociālā tīkla “Facebook” lapās publicētā satura analīze. - Ziņkovskis, Kaspars (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba Latvijas Universitātes un Rīgas Stradiņa universitātes tiešsaistes sociālā tīkla “Facebook” lapās publicētā satura analīze mērķis ir noskaidrot, kāda veida informācija, kādā formātā un cik bieži tiek publicēta tiešsaistes sociālā tīkla “Facebook” lapās noteiktā laika periodā un kā uz to reaģē lapu sekotāji, ar aptaujas palīdzību noskaidrot abu universitātes tiešsaistes sociālā tīkla “Facebook” lapu sekotāju viedokli, attieksmi un paradumus, kā arī izstrādāt priekšlikumus tiešsaistes komunikācijas pilnveidei. Pētījuma pirmo daļu veido teorētiskās atziņas par tiešsaistes sociālo tīklu un platformu attīstību, mārketinga komunikāciju un tiešsaistes sociālo satura mārketingu, pētījuma empīrisko datu iegūšanai izmantota kvantitatīvā satura analīze un tiešsaistes aptauja. Pētīta Latvijas Universitātes un Rīgas Stradiņa universitātes tiešsaistes sociālā tīkla “Facebook” lapās publicētā informācija un veikta 103 respondentu aptaujāšana. Pētījuma rezultāti liecina, ka auditorijas informēšanai un piesaistei “Facebook” lapas ir efektīvs rīks.

The aim of the the bachelor’s paper Analysis of content published on Facebook pages of the University of Latvia and Riga Stradiņš University is to find out what kind of information, in what format and how often is published on the online social network “Facebook” pages in a certain period of time and how the followers react to it. With the help of an online survey to find out the opinions, attitudes and habits of the followers of both Facebook pages of the university's online social network, as well as to develop proposals for the improvement of online communication. Theoretical part is based on of theoretical findings on the development of online social networks and platforms, marketing communications and online social content marketing. Empirical data is obtained by using quantitave content analysis and online survey. The information published on the online social network Facebook pages of “University” of the University of Latvia and Riga Stradins University was studied using quantitive content analysis and 103 respondents were surveyed. The results of the research show that Facebook pages are an effective tool for informing and attracting the audience.
Analysis of content published on the online social network Facebook pages of the University of Latvia and Riga Stradiņš University.
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; Facebook; Latvijas Universitāte; Rīgas Stradiņa universitāte; sociālie tīkli; mārketings