Īpašības vārdu apguve vidējā valodas apguves līmenī: tiešsaistes materiālu analīze - Sungaila, Viktorija (Latvijas Universitāte, 2023)
Mūsdienās valodu apguve, izmantojot digitālos materiālus, ir ļoti populāra un svarīga, jo tā nodrošina piekļuvi visiem mācību materiāliem. Šī pētījuma mērķis ir analizēt īpašības vārdu apguvi vidējā līmenī tiešsaistes materiālos. Tāpēc tika atlasītas un analizētas sešas noteiktas tīmekļa vietnes. Analīze tika veikta, izmantojot satura un kvantitatīvo analīzi. Pētījumā tika konstatēts, ka tīmekļa vietnēm nav dažādu uzdevumu attiecībā uz īpašības vārdiem konkrētā līmenī, tīmekļa vietnēm nav dažādu uzdevumu veidu, jo tika saskaitīti tikai trīs un tikai vienā tīmekļa vietnē ir visas trīs uzdevumu daļas.

Nowadays, language acquisition through digital materials is very popular and important, as it gives access to any learning materials. The purpose of this research is to analyse acquisition of adjectives at the intermediate level in online materials. Therefore, the six specific websites were chosen and analysed. The analysis was performed through content and quantitative analysis. The study found that websites do not have various tasks concerning adjectives at the specific level, websites do not have various task types, as only three types were established and only one website has all three task phases.
Acquisition of Adjectives at the Intermediate Level: Online Material Analysis
Keywords: Valodniecība un literatūrzinātne; īpašības vārdi; uzdevumu veidi; uzdevumu daļas; tiešsaistes materiāli; vidējāis līmenis