Apdrošināšanas risku novērtēšana - Bērziņa, Kaiva Marija (Latvijas Universitāte, 2012)
Sākot ar 2014. gada 1. janvāri visām Eiropas Savienības apdrošināšanas kompānijām saistoši būs jaunie noteikumi par to maksātspējas kapitāla aprēķināšanu. Tāpēc darbā saskaņā ar Eiropas Komisijas izdoto direktīvu 2009/I38/EK par Maksātspēja II ir analizēti nedzīvības apdrošināšanas parakstīšanas un katastrofu riski, parādot to neitralizēšanai nepieciešamā kapitāla aprēķinu un tā pamatojumu. Lielāko darba daļu sastāda programmas izveide minēto risku neitralizēšanai nepieciešamā kapitāla aprēķināšanai izmantojot programmu Excel. Atslēgas vārdi: apdrošināšana, apdrošināšanas riski, Eiropas Komisija, Maksātspēja II, nedzīvības apdrošināšana, veselības apdrošināšana, risku novērtēšana.

Starting from January 1, 2014 all European Union's insurance companies will have to comply with the new regulations regarding the calculation of their solvency capital. Therefore in this thesis non-life insurance underwriting and catastrophic risk is analysed according to the directive 2009/I38/EK about Solvency II. Analysis is done by showing the required capital's calculations and the support for it. Major part of the work consists of developing an Excel program that carries out the mentioned calculations for obtaining the required solvency capital. Keywords: insurance, insurance risk, European Commission, Solvency II, non-Life insurance, health insurance, risk assessment
Assessment of insurance risk
Keywords: Matemātika