Pārlūkprogrammas spēle "OneSkill Manager" - Taube, Kristaps (Latvijas Universitāte, 2011)
Kvalifikācijas darba nosaukums: “Pārlūkprogrammas spēle OneSkill Manager”. Kvalifikācijas darba mērķis ir izstrādāt kvalitatīvu, drošu un stabilu sistēmu, kura ļautu tās lietotājiem iejusties futbols komandas vadītāja lomā, bet sistēmas uzturētājam iegūt peļņu gan no reklāmas banneriem, kuri izvietoti sistēmā, gan no papildus pakalpojumiem/funkcionalitāti, ko iegādājas lietotāji. Lai sasniegtu darba mērķus ir jāveic šādi uzdevumi: 1. Iepazīties ar tīmekļa projektu izstrādes metodēm un izvēlēties projektam piemērotāko 2. Iepazīties ar populārākajiem ietvariem, kurus izmanto tīmekļa projektos, aizgūt labās idejas un izstrādāt savu ietvaru. 3. Uzstādīt un uzturēt versiju vadības sistēmu visa projekta attīstības gaitā 4. Rīkot intervijas ar pasūtītāju, lai iegūtu lietotājstāstus un iepazīstinātu iepriekšējā iterācijā izstrādāto funkcionalitāti. 5. Iterācijas sākumā izstrādāt vienībtestus ar kuru palīdzību varētu noskaidrot, vai izstrādātā funkcionalitāte atbilst prasībām. 6. Izstrādes beigu stadijā piedāvāt sistēmu testēt lietotājiem, kas sistēmu lietos 7. Dokumentēt visu izstrādes procesu Kvalifikācijas darba rezultāts ir netikai iegūta sistēma, kura atbilst visām prasībām, bet arī praktiskas zināšanas un pieredze, izstrādājot tīmekļa programmatūru. Iepazītas ir dažādas pieejas un tīmekļu sistēmu arhitektūras, kā rezultātā ir izstrādāts ietvars, ņemot vērā MVC un Front Controller pieejas. Sistēmas veidošana tika sākta no nulles un viss, ieskaitot programmēšanu, plānošanu, dokumentēšanu, datu bāzes projektēšanu un daudz ko citu, ir veikts patstāvīgi, izmantojot metodes, kuras iepazītas lekcijās un internetā. Arī visa prasību specifikācija ir paša veidota. Atsevišķas bibliotēkas, kuras veic konkrētus uzdevumus, gan nav paša rakstītas, jo tas būtu lieks darbs. Sistēma patreiz ir nodota testēšanai lietotājiem un ir pieejama adresē http://www.oneskillmanager.com.

Qualification works title: “Browser game OneSkill Manager” Qualification works objective is to create a qualitative, secure and stable system, which will allow its users become a manager of their football team, but systems owners to gain profit from banners added to it and extra functionality, which will be bought by users. To achieve theses goals I have to: 1. Learn how to develope a web project. 2. Learn from popular web frameworks to create my own, specific to this project 3. Install, learn and use any of subversion system to ensure quality of a product 4. Organize meetings with client to get user stories and present functionality developed in last iteration 5. Make unit tests at the beginning of each iteration to be able to check if functionality is correctly created. 6. At the late stage of a project make it possible for users to test system and send in their bug reports 7. Write documentation throughout every stage of development Qualification works result is not only system, which meet all requirements, but also experience and practical knowledge to develop a web based project. Systems creation was started from scratch and everything, including coding, planning, database projecting etc, was done by myself. This system includes ideas and methods from lectures and internet. Requirements specification was also formed by myself. Individiual external libraries for certain task, wasn't written by myself, because that would be a waste of a time. System is located at address http://www.oneskillmanager.com for an open beta stage, where everyone can test it and send in their ideas and suggestions.
Browser game "OneSkill Manager"
Keywords: Datorzinātne