Valoda: nozīme un forma, 16: Gramatika un valodas elektroniskie resursi - (:unkn) unknown (University of Latvia Press, 2025)
Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes Latvistikas un baltistikas nodaļas turpinājumizdevumā – periodiskajā rakstu krājumā „Valoda: nozīme un forma 16. Gramatika un valodas elektroniskie resursi” – apkopotas piecpadsmit publikācijas. Krājuma pamatā ir 2024. gada 31. janvārī LU HZF rīkotās 82. Latvijas Universitātes starptautiskās zinātniskās konferences latviešu un vispārīgās valodniecības sekcijas „Gramatika un valodas elektroniskie resursi” materiāli. Rakstu krājuma „Valoda: nozīme un forma 16. Gramatika un valodas elektroniskie resursi” izdošanu finansiāli atbalsta Latvijas Zinātnes padomes fundamentālo un lietišķo pētījumu projekts „Latviešu valodas morfēmu un vārddarināšanas modeļu datubāze” (Nr. lzp-2022/1-0013, īstenošanas laiks 01.04.2023.–31.03.2026., projekta vadītāja – Andra Kalnača), kā arī Latvijas Universitāte.

The volume “Language: Meaning and Form 16. Grammar and Electronic Resources of Language”, published by the Department of Latvian and Baltic Studies, Faculty of Humanities, University of Latvia, contains fifteen articles on morphemics, word formation, morphosyntax, semantics, and issues related to the creation and use of digital resources in language research. The publication of the volume is financially supported by the Latvian Council of Science fundamental and applied research project “Database of Latvian Morphemes and Derivational Models” (No. lzp-2022/1-0013, implementation period 01.04.2023.–31.03.2026., principal investigator – Andra Kalnača), as well as the University of Latvia.
Language: Meaning and Form, 16: Grammar and Electronic Resources of Language
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Languages and linguistics::Other languages::Baltic languages; latviešu valoda; latīņu valoda; elektroniskā vārdnīca; gramatiskās kategorijas; šķirkļa informācija; verbs; vārddarināšana; sufiksācija; valodas korpuss; verbālas vārdkopas; compound noun; reflexive noun; reflexive verb; action noun; sintakse; sintaktiskā valence; lokatīvs; vairākvārdu leksēma; frazeoloģija; idioma; frazēma; kolokācija; vārdkoptermins; produktivitāte; valodas sistēma