Automātiska satiksmes dalībnieku uzskaite nevalstiskajām organizācijām - Kadiķis, Niklāvs (Latvijas Universitāte, 2023)
Satiksmes uzskaite dod iespēju iegūt datus satiksmes tendenču analizēšanai, transporta sistēmas plānošanai, kā arī transporta infrastruktūras vajadzības novērtēšanai. NVO ir būtiska loma dažādu sabiedrības kopienu viedokļu apkopošanā un šo kopienu pārstāvēšanā diskusijās ar valsts institūcijām. Uz cilvēkiem orientētu pilsētvidi var izveidot, iekļaujot izmaiņu ietekmējošo kopienu viedokļus lēmumu pieņemšanas procesā. Dodot iespēju NVO veikt automātisku satiksmes uzskaiti, tiek veicināta šo organizāciju spēja pamatot savu nostāju ar satiksmes uzskaites ietvaros iegūtiem datiem. Bakalaura darba mērķis ir novērtēt dažādu objektu atpazīšanas algoritmu pielietojamību un piedāvāt risinājumu NVO automātiskas satiksmes uzskaites veikšanai, izmantojot video.

Traffic counting provides an opportunity to obtain data for analyzing traffic trends, planning the transportation system, as well as assessing the need for transport infrastructure. NGOs play an essential role in gathering the opinions of different groups in society and representing these communities in discussions with state institutions. A human-centered urban environment can be created by including the views of communities affected by these changes in the decision-making process. By giving NGOs the possibility to perform automatic traffic counting, the ability to strengthen their position is promoted with data obtained from traffic counting. The goal of this bachelor's thesis is to evaluate the applicability of different object recognition algorithms and to propose a framework for NGOs to perform automatic traffic counting using video.
Automatic counting of traffic participants for non-governmental organizations
Keywords: Datorzinātne; satiksme; satiksmes uzskaite; transports; mašīnmācīšanās; datorredze