Vadīšanas sistēmas novērtējums un pilnveidošanas iespējas starptautiskajā uzņēmumā ,,X" - Staseļuns, Jānis (Latvijas Universitāte, 2010)
Jānis Staseļuns. Bakalaura darbs „Vadīšanas sistēmas novērtējums un pilnveidošanas iespējas starptautiskajā uzņēmumā „X”. Bakalaura darbā ir izpētīti vadīšanas sistēmas teorētiskie aspekti, analizēta uzņēmuma „X” pamatdarbība un attīstība, novērtētas uzņēmuma „X” vadīšanas sistēmas sastāvdaļas. Bakalaura darba mērķis ir, pamatojoties uz teorijā sniegtajām atziņām par vadīšanas sistēmas funkcionēšanu, novērtēt vadīšanas sistēmu starptautiskajā uzņēmumā „X” un izstrādāt tā pilnveidošanas virzienus. Pirmajā daļā pētīti uzņēmuma vadīšanas sistēmas teorētiskie aspekti, otrajā daļā raksturotas vadīšanas sistēmas novērtēšanas metodes teorētiskajā aspektā. Trešajā nodaļā novērtēta vadīšanas sistēma uzņēmumā „X”, kā arī veikta analīze, izmantojot SVID analīzes metodi. Ceturtajā nodaļā apkopoti uzņēmuma aptaujas rezultāti, veikta to analīze un izstrādāti ieteikumi vadīšanas sistēmas pilnveidošanai. Bakalaura darba izstrādei tika izmantoti 26 informācijas avoti. Darba apjoms ir 76 lapas, 15 attēli, 1 tabula un 2 pielikumi. Atslēgvārdi: personāls, vadītājs, vadīšanas sistēma.

Staseļuns J. Bachelor work: „Management system assessment and optimization options in international company „X”. The paper consists of an introduction, four parts, conclusions and appendices. Theoretical aspects of management system where researched, basic activities in international company “X” where analyzed and management systems component parts in international company “X” where assessed in bachelors work. The aim of the research is to assess management system in international company “X” and to develop its optimization options. Management systems theoretical aspect of the company is in the first part of the research. Management system`s assessment method is in the second part of the research. Management system in international company “X” assessment and analyze using SVID method is in the third part of the research. Results of the questionnaire where analyzed and management system recommendations where developed and is found in the fourth part of the research. Bachelor work was used 26 sources of information. In total there are 76 pages in the exploration, 15 flow schemes, 1 table, and 2 appendixes. Keywords: personel, manager, management system.
Management s ystem assessment and optimization options in international company ,,X"
Keywords: Vadībzinātne