SIA “Puse Plus” finansiālā stāvokļa un investīciju iespēju novērtēšana - Vorobjova, Margarita (Latvijas Universitāte, 2018)
Uzņēmējdarbības attīstība ir tieši saistīta ar kapitālieguldījumiem un investīcijām, bez kurām tālāka uzņēmumu esošās ražošanas paplašināšanās, aktīvu atjaunošana, konkurētspējīgas produkcijas ražošana vai jauna virziena attīstība nav iespējama. Diplomdarba tēma ir “SIA “Puse Plus” finansiālā stāvokļa un investīciju iespēju novērtēšana”. Darba mērķis ir, pamatojoties uz uzņēmuma SIA „Puse Plus” finanšu pārskatu datiem, novērtēt pētāmā uzņēmuma finansiālo stāvokli, identificēt problēmas un izstrādāt priekšlikumus pētāmā uzņēmuma attīstības veicināšanai. Darbs ir sadalīts četrās nodaļās, kurās apkopots teorētiskais aspekts par investīciju būtību, plānošanu un novērtēšanu, finanšu rādītāju attīstības tendenču analīze. Pētījuma rezultāts liecina, ka uzņēmumam ir iespējas sekmīgi attīstīties. Darbā izmantotās metodes – datu vākšanas metodes un apstrādes metodes, prognozēšanas metodes, grafiskās attēlošanas metode. Darba apjoms 64 lpp.

Business development is directly related to capital investment. Without that expansion of existing production by enterprises, asset renewal, production of competitive products or development of new directions is not possible. The theme of the diploma project is „The Assessment of the Financial Position and Investment Opportunities of LLC „Puse Plus””. The aim of the work is to evaluate the financial situation of the inquired company, to identify problems and to develop proposals for promoting the development of the company, based on the financial data of LLC „Puse Plus”. The diploma work is divided into four chapters, which summarize the theoretical aspect of the esence of investment, planning and evaluation, analysis of trends in financial indicators. The results of the research show that the company has all the opportunities for successfull development. Methods used in the work – data collection methods and data processing methods, methods of forecasting, graphical representation method. The volume of the project work is 64 pages.
The Assessment of the Financial Position and Investment Opportunities of LLC "Puse Plus"
Keywords: Ekonomika; Finanšu analīze; Maksātnespēja; Investīcijas; Prognozēšana; Trendi