Lielāko nodokļu maksātāju un to veikto nodokļu maksājumu raksturojums un analīze Latvijā 2011.-2013.gadā - Korte, Ilze (Latvijas Universitāte, 2015)
Diplomdarba tēma ir Latvijas lielāko nodokļu maksātāju veikto nodokļu maksājumu raksturojums un analīze 2011. - 2013. gadā. Darba mērķis ir veikt lielāko nodokļu maksātāju darbības un finanšu analīzi, lai noskaidrotu, kas raksturo šos uzņēmumus, kādi faktori tos ietekmējuši, kā arī sniegt priekšlikumus lielāko nodokļu maksātāju pozitīvās pieredzes pārņemšanai. Diplomdarbs sastāv no 3 nodaļām, kas ietver nodokļu maksātāju, valsts kopbudžeta nodokļu ieņēmumu un lielāko nodokļu maksātāju raksturojumu un analīzi. Darba rezultātā ir izdarīti secinājumi un sniegti priekšlikumi. Diplomdarba apjoms ir 67 lapaspuses un 16 pielikumi, rezultātu pārskatāmībai ir izmantotas 37 tabulas. Darba izstrādes procesā tika izmantoti 69 informācijas avoti. Atslēgvārdi: nodokļu maksātāji, nodokļu ieņēmumi, nodokļu maksājumi, nodokļu maksātāju analīze.

The topic of research paper is description and analysis of Latvia`s biggest taxpayers and their tax payments in 2011-2013. The aim of the research paper is to analyse the activities and finances of biggest taxpayers to determine their characteristics, factors that influenced them, and submit proposals for the spreading wider their positive experience. The work consists of 3 sections that include description and analysis of taxpayer`s characteristics, tax revenues in consolidated government budget, Latvia`s biggest taxpayers as well as conclusions and proposals. The research paper contains 67 pages, inclusive 37 graphs and 16 appendices. 69 sources of information have been used in the development of this research paper. Key words: taxpayer, tax revenues, tax payments, analysis of taxpayers.
The Description and Analysis of Latvia's Biggest Taxpayers and their Tax Payments in 2011-2013
Keywords: Ekonomika