Cilvēka identifikācijas iespējas mūsdienās (pēc substancijas) - Judjallo, Elita (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darbs „ Cilvēka identifikācijas iespējas mūsdienās (pēc substancijas)”. Darbs veikts kriminālistikā. Bakalaura darbs sastāv no trim daļām. Pirmajā nodaļā tiek apskatīta kriminālistiskā identifikācīja. Kas tā tāda ir. Kriminālistiskā identifikācija vēsture. Tās pielietojums un nozīme. Otrajā nodaļā tiek apskatīta cilvēka odoroloģiskā identifikācija. Kas ir odoloģiskā identifikācija. Kādu vietu Latvijā ieņem odoroloģiskā ekspertīze ar to saistītās problēmas un ieguvumi. Trešajā nodaļā tiek apskatīta cilvēka genoskopiskā identifikācija. Tiek izpētīta, kas ir genoskopiskā identifikācija. Izpētītas genoskopiskās identifikācijas iespējas, tās metodes, un ar to saistītie tehniskie norādījumi. Pieaugot noziedzības līmenim, nepieciešams ātrāk un efektīvāk atklāt vainīgās personas noziegumā. Lai to veiksmīgāk izdarītu nepieciešams izpētīt pierādījumu vietu kriminālprocesā un ar to saistītās tehniskās darbības pierādījumu iegūšanā. Bakalaura darba mērķis noslēdzas tajā, lai kompleksveida izanalizētu cilvēka identifikācijas iespējas nozieguma vietās pēc bioloģiski atstātajām pēdām. Darba gaitā autore paceļ tādus svarīgus jautājumus, kā pierādījumu ticamībai nepieciešamo noteikumu noregulēšana, Latvijas tiesību sistēmas normu regulējuma nepilnības šajā jomā. Bakalaura darba apjoms sastāda – 43.lpp.

Bachelor thesis "of human identification as possible today (by substance). Forensic work was carried out. Consisting thesis in three parts. The first chapter examines Forensic Identification. That it exists. Forensic identification of history. Its use and importance. The second chapter examines the human odorologie identification. What is odorologie identification. What takes place in Latvian odorologie expertise to address thec hallen gesand benefits. The third chapter examines the human genoskop identification. Is investigated, which is genoskop identification. Researched genoskop identification possible, the methods and associated technical guidance. With increasing crime rates, you need to quickly and efficiently identify perpetrators of crime. To do this you need to better explore the place of evidence in criminal proceedings and related technical activities to obtain evidence. Bachelor's work at the aim of completion in order to analyze complex human identification possible crime scene after the biological footprint. Work, the author raises important issues as the reliability of evidence provided the necessary adjustments, the Latvian law in regulatory failure in this area. Bachelor's work amounts to – 43.pages
Human identification as possible today (by substance)
Keywords: Juridiskā zinātne