SIA "Amazone" finanšu analīze - Kalniņš, Jurģis (Latvijas Universitāte, 2014)
Uzņēmuma finanšu analīzes metodes tiek izmantotas uzņēmuma virspusējam „portretējumam”, taču finanšu analīze var būt arī viens no galvenajiem instrumentiem, lai plānotu uzņēmuma darbību un noteiktu darbības virzienus. Bakalaura darba mērķis ir veikt finanšu analīzi uzņēmumā SIA „Amazone” un izstrādāt pamatotu risinājumus finansiālās situācijas uzlabošanai. Bakalaura darba uzdevumi ir raksturot finanšu analīzes teorētiskos aspektus, uzņēmuma darbību, veikt finanšu analīzi, pētījumu, izvirzīt secinājumus un priekšlikumus. Izmantojot regresijas vienādojumu un statistisko analīzi ir izstrādāta un pierādīta metode apgrozījuma prognozēšnai. Bakalaura darba apjoms: 80 lapas; darbā iekļautas 35 tabulas, 34 attēli, 32 literatūras avoti, darbam pievienoti 15 pielikumi. Atslēgvārdi: finanšu analīze, finanšu plānošana, apgrozījuma faktori, finanšu rādītāji.

Financial analysis of companies is being used to rough description. Although financial analysis can be one of main tools to manage company and set main course. Purpose of this Bachelor paper is to make financial analysis of company Amazone Ltd and develop well-grounded solutions for improvement of financial situation. Bachelor paper tasks are describe theoretical aspects of financial analysis, describe company, make financial analysis, make research, develop conclusions and propositions. Method for forecasting turnover is developed and approved by using statistical analysis. Volume of this bachelor paper is: 80 pages; in paper included 35 tables, 34 pictures, 32 literatures, 15 attachments attached. Tags: financial analysis, financial management, factors of turnover, financial indicators.
Financial analysis of Amazone Ltd
Keywords: Ekonomika