Maksātnespējas procesa alternatīvas un preventīvie mehānismi - Dagajeva, Andželika (Latvijas Universitāte, 2025)
Ar katru gadu pieaug ierosināto maksātnespējas procesu skaits. Lai gan ir novērojama tendence ierosināto tiesiskās aizsardzības procesu pieaugumā, maksātnespējas procesu skaits vēl joprojām ir krietni lielāks. Šis bakalaura darbs ir tapis ar mērķi izpētīt tiesiskās aizsardzības procesa un parādu ārpustiesas restrukturizācijas priekšrocības un to efektivitāti, salīdzinājumā ar maksātnespējas procesu, kā arī maksātnespējas preventīvos mehānismus kā agrīnās brīdināšanas rīki, kurus paredz Eiropas Parlamenta un Padomes Direktīva 2019/1023.

The number of insolvency proceedings initiated is increasing every year. Although there is a trend towards an increase in the number of legal protection proceedings initiated, the number of insolvency proceedings is still significantly higher. This bachelor's thesis aims to investigate the advantages and effectiveness of legal protection proceedings and out-of-court debt restructuring compared to insolvency proceedings, as well as the insolvency prevention mechanisms such as early warning tools provided for in Directive 2019/1023 of the European Parliament and of the Council.
Alternatives to insolvency proceedings and preventive mechanisms
Keywords: Juridiskā zinātne; tiesiskās aizsardzības process; parādu ārpustiesas restrukturizācija; maksātnespējas preventīvie mehānismi; agrīnās brīdināšanas rīki