Jauna tīkla infrastruktūras ieviešana uzņēmumā - Zandersons, Ģirts (Latvijas Universitāte, 2017)
Ģirts Zandersons apskata potenciālu veikt nozīmīgus uzlabojumus savā darba vietā - jauna datortīkla infrastruktūras ieviešanu uzņēmumā. Lasītājam būs iespējas iepazīties ar tīkliem, kā tie strādā un kā notiek datu pārraide caur to, kā arī ar uzņēmumā esošo datortīklu infrastruktūru un galveno iemeslu projekta tapšanai – nozīmīgs mobilitātes trūkums, un iekšējā datortīkla drošības uzlabojumi. Galvenie darba mērķi ir veikt salīdzinājumus dažādām tīklu nodrošināšanas iekārtām un to funkcijām, un iespējamiem tīklu arhitektūras risinājumiem, kas tiek piedāvāti mūsdienu tirgū. Tiks apskatīti trīs populārāko tīklošanas ražotāju risinājumi – Cisco, Aruba un Juniper - salīdzināta to funkcionalitāte, kā arī caurlaidspējas nodrošināšana. Sevišķi liela uzmanība ir vērsta drošības paaugstināšanai, lai pasargātu datus ne tikai no ārējiem uzbrukumiem, bet arī no iekšējiem. Balstoties uz apkopotajiem pētījumiem, autors sniegs risinājumus atbilstoši uzņēmuma datortīklu infrastruktūras prasībām, kā arī izklāstīs iespējamās projekta izmaksas un ieskicēs risinājumus tālākai uzņēmuma infrastruktūras attīstībai

Ģirts Zandersons sees a fantastic opportunity at his workplace – a new network infrastructure implementation. The readers will have the opportunity to get to know networking – how it works, and how exactly data travels around a network, and get familiar with the current infrastructure set up, whilst at the same time evaluate the flaws in it. The main focus is to solve a problem – lack of mobility, and in the meantime, raise the levels of security within the internal network, to protect it from attacks from the outside and inside. The author will carry out extensive research in the latest technology and devices in the networking market, compare the functionality and throughput capabilities offered by three leaders within the market – Cisco, Aruba and Juniper. Finally, the author will propose the best solutions for the company’s needs, look at the cost efficiency for such a project, and outline the future potential the wireless networks can bring to a workplace.
A new network infrastructure implementation
Keywords: Vadībzinātne; datortīkls; bezvadu tīkls; tīklu infrastruktūra; virtuālais lokālais tīkls