Privātpersonu kreditēšanas analīze Baltijas valstīs - Jefremova, Aliona (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba tēma ir “Privātpersonu kreditēšanas analīze Baltijas valstīs”. Tēmas aktualitāte ir pamatota ar privātpersonu kreditēšanas procesu analīzes nozīmīgumu Baltijas valstīs, jo tas ievērojami ietekmē iedzīvotāju finansiālo labklājību un ekonomisko stabilitāti reģionā. Iespēja izprast pašreizējos apstākļus un identificēt esošās problēmas kreditēšanas jomā ļaus ieteikt efektīvus uzlabojumus kreditēšanā, kas veicinās pieejamības palielināšanu un kreditēšanas nosacījumu uzlabošanu, tādējādi stimulējot ekonomisko attīstību un iedzīvotāju labklājību katrā Baltijas valstī. Darba mērķis ir veikt salīdzinošu analīzi par privātpersonu kreditēšanas procesiem Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, identificēt esošās problēmas, kā arī sniegt priekšlikumus Baltijas privātpersonu kreditēšanas sistēmas uzlabošanai lai padarīt to pieejamāku un izdevīgāku Latvijas iedzīvotājiem. Bakalaura darba apjoms ir 64 lapaspuses, darbs sastāv no 3 nodaļām un 8 apakšnodaļām, kurās ietvertas 19 attēli, 5 tabulas un 63 izmantotie avoti

The subject of bachelor's work is “Analysis of lending to private individuals in the Baltic States”. The relevance of this thesis topic is justified by the importance of analyzing private individual lending processes in the Baltic states, as these processes significantly impact the financial well-being of the population and the economic stability of the region. Understanding the current conditions and identifying existing problems in the lending sector will allow for the proposal of effective measures to optimize credit systems, which will enhance accessibility and improve lending conditions, thereby stimulating economic development in each of the Baltic states. The aim of the work is to conduct a comparative analysis of private lending processes in Latvia, Lithuania and Estonia, to identify existing problems, as well as to provide proposals for improving the Baltic private lending system in order to make it more accessible and profitable for Latvian residents. The volume of the bachelor thesis is 64 pages, the thesis consists of 3 chapters and 8 subsections, which include 19
Analysis of lending to private individuals in the Baltic States
Keywords: Ekonomika; Privātpersonu kreditēšana; Baltijas valstis; Banku kredītēšana; Nebanku kredītēšana; Normatīvais regulējums