Bezkontaktu karšu tirgus analīze un attīstības iespējas Latvijā - Dimants, Mārcis (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darba “Bezkontaktu karšu tirgus analīze un attīstības iespējas Latvijā” mērķis ir izpētīt bezkontakta karšu piedāvājumu Latvijā, izmantojot Latvijas lielāko komercbanku piedāvājumus, kuras šobrīd dominē bezkontakta karšu tirgū, un analizēt šī brīža bezkonkta karšu tirgus stāvokli un sagaidāmās attīstības iespējas. Šī tēma tika izvēlēta, jo mūsdienu sabiedrībā bezkontakta karšu ir neatņemama ikdienas sastāvdaļa. Bezkontakta karšu attīstība pasaulē pēdējo gadu laikā ir bijusi strauja gan karšu skaita pieaugumā, gan piedāvāto iespēju daudzveidības ziņā. Arī Latvijas bezkontakta karšu tirgū tieši šobrīd ienāk jaunākās maksājuma tendences, kuras ievieš būtiskas pārmaiņas gan banku bezkontakta karšu piedāvājumos, gan norēķinu vietu attīstīšanā. Bakalaura darbs sastāv no ievada, trim nodaļām ar apakšnodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem. Pirmajā nodaļā, kas ir darba teorētiskā daļa, tiek aplūkots bezkontakta karšu ieviešanas sākums un attīstība līdz mūsdienām. Otrajā daļā tiek analizēts Latvija bezkontakta karšu tirgus un tā attīstība pēdējo gadu laikā, kā arī izpētīti četru Latvijas banku bezkontakta karšu piedāvājumi. Trešajā nodaļā, tiek aplūkots bezkontakta karšu attīstības iespējas. Bakalaura darba noslēgumā apkopoti autora iegūtie secinājumi par bezkontakta kartēm, kā arī izstrādāti priekšlikumi, bankām, kuras izsniedz bezkontakta karšu, lai uzlabotu sabiedrības norēķinu ērtumi, drošību un banku piedāvājumu pārskatāmību. Bakalaura darba apjoms ir 65 lapaspuses, kurās iekļauti 20 attēli, 10 tabulas. Atslēgas vārdi: bezkontakta karte, debetkarte, kredītkarte, banka.

The aim of the Bachelor's “Analysis of the Contactless Card Market and Development Opportunities in Latvia” work is to explore the supply of contactless cards in Latvia, using the offers of Latvia's largest commercial banks, which are currently dominated by the contactless card market, and to analyse current contactless card market and expected development opportunities. This topic was chosen because, in today's society, contactless cards are an integral part of the day. The development of contactless cards worldwide has been rapid in recent years, both in terms of the number of cards and in terms of the diversity of options offered. The Latvian payment card market is also currently experiencing the latest card trends, which introduce significant changes in both bank payment card offers and the development of settlement sites. The bachelor's work consists of an introduction, three chapters with subdivisions, conclusions and proposals. The first chapter, which is the theoretical part of the work, deals with the beginning and development of the introduction of conctactless cards until now. The second part analyses Latvia's current card market and its development over recent years, as well as the offers of four Latvian bank contactless cards. The third chapter, which is the expected development oppotunities part. The conclusion of the bachelor's work summarises the conclusions of the author on conctactless cards, as well as the development of proposals, for banks issuing contactless cards to improve the convenience, security and transparency of bank offers. The amount of bachelor's work is a page of 65 that includes 20 images, 10 tables. Key words: contactless card, debit card, credit card, bank.
Contactless card market analysis and development opportunities in Latvia
Keywords: Ekonomika; bezkontakta karte; debetkarte; kredītkarte; banka