Sociālais darbs ar etniskajām minoritātēm - Rubane, Anita (Latvijas Universitāte, 2009)
Diplomdarba tēma ir „Sociālais darbs ar etniskajām minoritātēm”. Ievadā raksturota problēmas aktualitāte, jo, pēc autores domā, Latvijā sociālais darbs ar etniskajām minoritātēm nav pietiekami attīstīts. Tam būtu jāpievērš lielāka uzmanība ņemot vērā, ka tikai 59% no visiem pastāvīgajiem iedzīvotājiem ir latvieši. Kā diplomdarba mērķi autore izvirzījusi- pētīt sociālā darba specifiku darbā ar etniskajām minoritātēm. Kopumā diplomdarbā aplūkoti šādi temati- diplomdarbā izmantotie termini, Latvijas iedzīvotāju etniskais sastāvs, normatīvie akti un institūcijas etnisko minoritāšu tiesiskās aizsardzības jomā, sociālais darbs ar etniskajam minoritātēm un sociālo darbinieku viedokļi par sociālo darbu ar etniskajām minoritātēm. Diplomdarba nobeiguma daļā sniegti secinājumi par sociālo darbu ar etniskajam minoritātēm Latvijā. Atslēgas vārdi: etniskā minoritāte, majoritāte, etniskā identitāte, multikulturāla sabiedrība, neiecietība, sociālais darbs.

Theme of diploma paper is "Social Work with ethnic minorities". In introduction, have described the urgency of the problem, because according to the author social work with ethnic minorities in Latvia are not sufficiently developed. It should pay more attention given, because only 59% of all permanent residents are Latvians. The goal of diploma paper is- study social work with ethnic minorities. In the diploma paper author examines following themes: in diploma paper used terms, the ethnic composition of Latvian residents, the laws of ethnic minorities in the legal protection, the institutions of the ethnic minorities’ right protection, the social work with ethnic minorities and social workers views on social work with ethnic minorities. In the end of diploma paper are provided conclusions about social work with ethnic minorities in Latvia. Key words: ethnic minorities, majority, ethnic identity, multicultural society, intolerance, social work.
Social Work with ethnic minorities
Keywords: Sociālā politika un sociālā darba organizācija