Projekts Latvijas Universitātes Cēsu filiāles izveidošana - Asne, Marita (Latvijas Universitāte, 2010)
Maģistra darbā „Projekts Latvijas Universitātes Cēsu filiāles izveidošana” autores analizējušas un plānojušas iespējas Latvijas Universitātes Cēsu filiāles izveidošanai. Ar augstākās izglītības finansēšanu, reformām un kvalitāti saistītās problēmas šobrīd ir viena no aktuālākajām tēmām, ko apspriež gan akadēmiskajā vidē, gan masu mēdijos. Darba autores šos jautājumus uzskata par pietiekami aktuāliem, jo iegūtā izglītība būtiski ietekmē darbaspēka kvalitāti un konkurētspēju. Maģistra darba mērķis ir apzināt galvenās tendences augstākās izglītības jomā pēdējos gados, aplūkot augstākās izglītības iestāžu piedāvājumus Cēsu novadā, sastādīt peļņas vai zaudējumu aprēķinu, naudas plūsmas pārskatu un bilanci Latvijas Universitātes Cēsu filiāles pirmajiem četriem darbības gadiem un izdarīt secinājumus par filiāles dibināšanas lietderību.

In their master thesis “Establishment of Cesis Branch of University of Latvia Project” the authors analysed and planned possibilities of establishing a branch of the University of Latvia in Cesis. Financing of higher education, reforms, and quality issues have become particularly pressing nowadays with plenty of discussions in both the educational environment and mass media. Authors of the thesis find these issues very important as the education materially affects quality and competitive advantages of the labour force. The purpose of the master thesis is to comprehend key trends dominating in the higher education sector in recent years, to give an overview of offers made higher education institutions in the Cesis region, to prepare a profit and loss calculation, a cash flow review, and a balance of the Cesis branch of the University of Latvia for the first four years of operations, and to provide an opinion whether establishing of the branch is reasonable.
Project create Cesu branch of University of Latvia
Keywords: Finanses un kredīts