SIA “Optic Gurei” vairumtirdzniecības attīstības iespējas Latvijas un Lietuvas tirgū. - Boriskova-Pļaviņa, Inga (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darba autore ir Latvijas Universitātes studiju programmas “Komercdarbība un uzņēmuma vadība” studente Inga Boriskova-Pļaviņa. Bakalaura darba zinātniskais vadītājs Mg.oec. Jānis Bisenieks. Bakalaura darba tēma ir “SIA “OPTIC GURU” vairumtirdzniecības attīstības iespējas Latvijas un Lietuvas tirgū”. Bakalaura darba mērķis: pamatojoties uz teorētisko materiālu izpēti par tirgus un produktu izplatīšanu, kā arī pamatojoties uz uzņēmuma iepriekšējo darbību un gūto pieredzi, novērtēt SIA “OPTIC GURU” vairumtirdzniecības attīstības iespējas un izstrādāt priekšlikumus par piedāvāto produktu virzību Latvijas un Lietuvas tirgu. Bakalaura darba uzdevumi: 1.pētīt tirgus būtības un produkta virzīšanas teorētiskos aspektus; 2.raksturot Latvijas un Lietuvas optikas nozares dalībniekus un to darbību; 3.analizēt un novērtēt iekšējās un ārējās SIA “OPTIC GURU” darbības vides elementus; 4.veikt SIA “OPTIC GURU’’ vairumtirdzniecības klientu aptauju, lai noskaidrotu pieprasījumu pēc piedāvātajiem produktiem; 5.izstrādāt secinājumus un priekšlikumus SIA “OPTIC GURU” vairumtirdzniecības attīstībai. Darbs sastāv no četrām nodaļām. Darba pirmajā nodaļā tiek raksturota tirgus būtība, gūts priekšstats par produkta izplatīšanas kanāliem, vairumtirdzniecības būtību un tās vadīšanu. Otrajā nodaļā autore raksturo Latvijas un Lietuvas optikas nozari. Trešajā nodaļā tiek novērtēta SIA “OPTIC GURU” vispārējā un specifiskā darbība. Darba ceturtajā nodaļā tiks analizētas pētāmā uzņēmuma vairumtirdzniecības attīstības iespējas. Darba rezultātā tiek gūts priekšstats par optikas nozares dalībniekiem, to savstarpējo konkurenci un konkrētā uzņēmuma attīstības iespējām vairumtirdzniecības jomā. Darba apjoms 76 lapaspuses. Darbā izmantoti 5 tabulas, 25 attēli, 1 pielikums. Izmantotās literatūras un avotu saraksts satur 40 vienības. Atslēgas vārdi: tirgus, produkts, vairumtirdzniecība, optikas nozare.

The author of the bachelor's thesis is Inga Boriskova–Plavina, the University of Latvia student in study programme “Business Administration”. Scientific supervisor of bachelor thesis Mg.oec. Janis Bisenieks. The subject of the bachelor thesis is OPTIC GURU Ltd. opportunities of wholesale development in Latvia and Lithuania markets. The aim of the bachelor thesis: on the basis of the literature research on market and product distribution, as well as on the basis of previous activities and experience of the company, to assess the possibilities for the wholesale development of OPTIC GURU Ltd. and to develop proposals on the offered product distribution in the Latvian and Lithuanian markets. Bachelor's thesis tasks: 1.to research the theoretical aspects of the nature of market and product promotion; 2.to describe the members of the optics industry in Latvia and Lithuania and their activities; 3.to analyze and evaluate the internal and external elements of OPTIC GURU Ltd. operating environment; 4.to carry out a survey between the wholesale customers of OPTIC GURU Ltd. in order to identify the demand for products being offered; 5.to draw up conclusions and proposals for the wholesale development of OPTIC GURU Ltd. The thesis consists of four chapters. The first chapter describes the nature of the market, gives an idea of the distribution channels for the product, the nature of the wholesale and its management. In the second chapter, the author describes the optics industry of Latvia and Lithuania. The third chapter evaluates the overall and specific operations of OPTIC GURU Ltd. The fourth chapter of the thesis will analyse the possibilities of the wholesale development for the company under investigation. The result of this work is an overview of all parties involved in the optics industry, their competition, and the opportunities for a particular company to develop in the field of wholesale. The amount of work is 76 pages, which includes 25 pictures, 5 tables and 1 attachment. The list of literature and sources used contains 40 items. Keywords: market, product, wholesale, optics industry.
Oppurtunities for wholesale development of Optic Guru Ltd. In the latvian and Lithuanian markets.
Keywords: Uzņēmējdarbības vadība; tirgus; produkts; vairumtirdzniecība; optikas nozare; product