Skolēnu sekmju analīzes platformas izstrāde - Zalāns, Matīss (Latvijas Universitāte, 2017)
Kvalifikācijas darbā “Skolēnu sekmju analīzes platformas izstrāde” ir aprakstīta platformas moduļu izstrāde. Šī kvalifikācijas darba mērķis ir izstrādāt Ekool sistēmas sekmju analīzes platformu, kurā lietotāji var aplūkot tiem ievadītās atzīmes, to detaļas un statistikas attēlojumu diagrammās. Izstrādātā platforma ļauj lietotājam ātri un ērti aplūkot savas atzīmes un dažādos griezumos salīdzināt tās ar klasesbiedriem. Produkts ir paredzēts integrēšanai Ekool sistēmā un šobrīd ir pieejams testa vidē. Projekta sākumā prasības netika stingri definētas, līdz ar to platforma tika izstrādāta ievērojot spējās izstrādes vadlīnijas. Darba ietvaros tika izstrādāta platformas servera puses funkcionalitāte. Programmas moduļi tika izstrādāti PHP programmēšanas valodā, par pamatu izmantojot “Model-View-Controller” strukturēšanas principu Laravel ietvarā.

Qualification work “Student grade analysis platform development” describes platform’s modules development. The purpose of qualification work is to develop grade analysis platform for Ekool system, where users can see them registered grades, their details and representation of statistical charts. The platform is designed for integration in Ekool system and is now available in test environment. At the beginning of the project requirements were not strictly defined, so the platform was developed in accordance with agile development guidelines. In work time was developed platform’s server-side functionality. Program modules were developed in PHP programming language on the basis of “Model-View-Controller” structuring principle using Laravel framework.
Student grade analysis platform development
Keywords: Datorzinātne; Laravel; Spējā izstrāde; Analīze; Statistika; PostgreSQL