Impērijas reģentes Cjisji valdība (1861-1908): pozitīvie un negatīvie aspekti - Utāne, Katrīna (Latvijas Universitāte, 2024)
Cisji 慈禧 (imperatora atraitne) bija Cjin dinastijas reģente, kura valdīja 47 gadus. Viņas valdīšanas laikā norisinājās gan vairākas sacelšanās, gan reformas. 1908.gadā Cisji nomira, un tikai 4 gadus pēc viņas nāves sabruka pēdējā Ķīnas imperiālā dinastija.

Cixi 慈禧(commonly known as Empress Dowager in English) was an Imperial Regent of the Qing Dynasty who ruled for 47 years. Several uprisings and reforms took place during her reign. In 1908, Cixi died, and only 4 years after her death the last Chinese dynasty collapsed.
Governance of Empress Dowager Cixi (1861-1908): Positive and Negative Aspects
Keywords: Āzijas studijas; Cjin dinastijas vēsture,; Cisji valdība; politiskās reformas.; Imperialistiskās Ķīnas beigas