Magnētiskās rezonanses pielietojums pleca locītavas rotatoru manžetes bojājuma gadījumā - Leščinska, Elita (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darba tēma “Magnētiskās rezonanses pielietojums m.supraspinatus cīpslas bojājuma gadījumā ”. Tēmas aktualitāti nosaka magnētiskās rezonanses (MR) izmeklējuma precīza pleca locītavas saišu, skrimšļaudu vizualizācija, ko nevar tik labi nodrošināt ar citām metodēm. Darba mērķis ir noskaidrot magnētiskās rezonanses izmeklējuma pielietojuma nozīmīgumu m.supraspinatus cīpslas bojājuma noteikšanā. Pētniecības uzdevumi ir apkopot literatūru par pleca locītavas anatomiju, bojājuma klīniskajām izpausmēm un diagnostikas iespējām. Apkopot lieratūru par magnētiskās rezonanses izmeklējumu pleca locītavas m.supraspinatus cīplas bojājuma gadījumā. Veikt pētījumu un izstrādāt novērojuma protokolu. Pētniecības metode - kvalitatīvā pētījuma metode - literatūras analīze un novērojums..

Topic of Bachelor's thesis "Application of magnetic resonance imaging in case of supraspinatus tendon injury". Relevance of the topic is determined by magnetic resonance (MR) ability to accurately visualize shoulder joint ligaments and cartilage tissue which cannot be seen so well using other methods. Purpose of the work is to find out the significance of magnetic resonance to determine supraspinatus tendon damage. Task of the research is to compile the literature about the anatomy of the shoulder joint, clinical manifestations of the lesion and diagnostic possibilities. Compile the literature on magnetic resonance imaging in case of shoulder joint m.supraspinatus tendon injury. Carry out the study and develop an observation protocol. Research method - qualitative research method - literature analysis and observation. Keywords: magnetic resonance, m.supraspinatus tendon lesion, rotoror cuff
Application of magnetic resonance imaging in case of supraspinatus tendon injury
Keywords: Medicīna; magnētiskā rezonanse; m.supraspinatus cīpslas bojājums; rotaroru manžete; cīpslas bojājums