Darba devēja uzteikums saistībā ar darbinieka uzvedību - Klagiša, Diāna (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darba tēma ir “Darba devēja uzteikums saistībā ar darbinieka uzvedību”. Darba tiesisko attiecību izbeigšana ir aktuāls temats Latvijas Republikā, jo arvien vairāk parādās tiesas procesi, kur darbinieks, cenšoties aizstāvēt savas tiesības griežas tiesu instancē ar prasību atzīt darba tiesisko attiecību izbeigšanu par nelikumīgu. Prakse liecina, ka bieži vien gan darbinieki, gan darba devēji nepārzina savas tiesības un pienākumus darba tiesisko attiecību jomā. Tā rezultātā rodas nesaskaņas abu pušu starpā. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt un analizēt darba devēja uzteikuma tiesisko pamatojumu gadījumos, kas saistīti ar darbinieka uzvedību, kā arī analizēt nepilnības darba tiesisko attiecību izbeigšanas procedūrā, un rast iespējamos risinājumus nepilnību novēršanai. Bakalaura darba uzdevumi ir: 5)raksturot darba devēja uzteikuma jēdzienu un normatīvo regulējumu; 6)analizēt darba līguma uzteikšanas kārtību; 7)Veikt darba devēja uzteikuma analīzi gadījumos, kas saistīti ar darbinieka uzvedību; 8)izanalizēt tiesu praksi, saistībā ar darba līgumu uzteikšanu, un aplūkot darbinieka tiesības vērsties tiesa sakarā ar darba devēja uzteikumu. Bakalaura darba apjoms ir 60 lapas. Bakalaura darba struktūra veidota ņemot vērā darba uzdevumus un tā, lai pēc iespējas uzskatāmāk izvērtētu darba tiesisko attiecību izbeigšanas pēc darba devēja iniciatīvas etapus: Pirmajā darba nodaļā Autore raksturo darba devēja uzteikuma jēdzienu un normatīvo regulējumu. Otrajā darba nodaļā Autore pievēršas jau detalizēti darba līguma uzteikšanas kārtībai, kas jāievēro darba devējam konstatējot darba noteikumu pārkāpumus, kas saistīti ar darbinieka uzvedību, attiecīgi analizējot- paskaidrojuma pieprasīšanas procedūru, kādi termiņi jāievēro darba līguma uzteikšanas gadījumā, apstākļus, kas ir darba devēja uzteikuma pamatā, darba devēja uzteikuma atsaukšanas noteikumus, kā arī noteikumus, kas jāievēro, ja darbs tiek uzteikts arodbiedrības biedram. Trešajā nodaļā tiek aplūkoti un raksturoti darba devēja uzteikumu veidi, kas saistīti ar darbinieka uzvedību. Ceturtajā nodaļā Autore analizē tiesu prakse darba uzteikuma lietās par atjaunošanu darbā. Atslēgas vārdi: darba devēja uzteikums; darbinieka pārkāpums; darba attiecības. Darbā izmantoti Latvijas Republikas un starptautiskie tiesību akti, autoru literatūra, publikācijas Latvijas laikrakstos, tiesu prakse, kā arī interneta resursi.

The Bachelor work theme is "Employer discharge connection with worker behavior". Finish of the work legal correlations is an actual theme in Latvia Republic, because court processes show more, where worker, trying to protect its rights apply in the instance of courts with a requirement to acknowledge finish of the work legal correlations for illegal. Practice testifies, that often only both workers and employers do not know its rights and duties in the area of the work legal correlations. A bachelor work aim is to investigate and to analyse in cases, which is constrained with worker behavior of the employer discharge legal grounds, as also analyse in a finish of the imperfection work legal correlations procedure, and find the possible decisions prevent of imperfections. Bachelor work tasks are: 1) to characterize employer discharge concept and norms of rights ; 2) to analyse a work agreement refuse order; 3) to execute employer discharge analysis in cases, which is constrained with worker behavior; 4) to analyse practice of courts, in connection with refuse of work agreements, and to examine worker rights to become true in connection with an employer discharge. Bachelor work structure. Work volume 60 lpp. Work is formed from four departments, introduction, report, write the used spring and appendixes. In the first work department Author characterizes an employer discharge concept and norms of rights. In the second work department Author applies already gone into detail to a work agreement refuse order, which notice to the employer establishing the faults of work conditions, which is constrained with worker behavior, accordingly analysing. In the third department examined and characterized kinds of employer discharges, which is constrained with worker behavior. In fourth department Author analyses practice of courts in work discharge businesses for restore at work. Lock words: employer discharge; worker behavior; fault of work conditions. At work are used the acts of the Latvia Republic and international rights, authorial literature, publications in the Latvia newspapers, practice of courts, as also the internet resources.
Employer discharge connection with worker behavior
Keywords: Juridiskā zinātne