Latgales novada iedzīvotāju līdzestība C vīrushepatīta profilaksē - Visocka, Diāna (Latvijas Universitāte, 2014)
Līdzestību definē kā produktīvu pacienta un ārsta sadarbību, kas balstīta uz savstarpēju cieņu, uzticēšanos un ieinteresētību pozitīvā ārstēšanas rezultātā gan no pacienta, gan ārsta puses. C vīrushepatīta profilakses pasākumi–vienreizējas lietošanas aprīkojums, centralizēta instrumentu sterilizācija, sanitārās un personīgās higiēnas nosacījumu ievērošana. Darba mērķis ir noskaidrot Latgales novada iedzīvotāju līdzestību C vīrushepatīta profilaksē. Pētniecības uzdevumi ir veikt aptauju Latgales novada iedzīvotāju no 18 gadu vecuma, iegūtie rezultāti tika apstrādāti ar Excel programmu palīdzību. Izvirzīta hipotēze: Latgales novada iedzīvotājiem ir nepietiekama līdzestība C vīrushepatīta profilaksē. Pētījuma instruments: strukturēta anketa. Pētniecības darba metode: kvantitatīva. Bakalaura darbā ir pētītas Latgales novada iedzīvotāju zināšanas par C vīrushepatīta inficēšanas faktoriem un profilakses pasākumiem. Atslēgas vārdi: C vīrushepatīts, līdzestība, inficēšanas risks, profilaktika.

Bachelor thesis: Latgale populations' compliance in hepatitis C virus prevention. Compliance is defined as the productive cooperation of patient and physician, based on mutual respect, trust and interest in a positive result of treatment for both the patient and the doctor. The aim of Bachelor thesis is to identify the Latgale populations' compliance in hepatitis C virus prevention. The conclusions are made and proposals are put forward for the Latgale residents' adherence in hepatitis C virus prevention.The hypothesis: Latgale residents' adherence is insufficient in preventing hepatitis C virus. The research instrument: structured questionnaire. Research empirical method: quantitative research method (survey). Bachelor’s thesis explores the Latgale residents’ knowledge of hepatitis C virus infection factors and preventive measures. During the research the hypothesis was confirmed: Latgale populations' compliance is insufficient in preventing hepatitis C virus. Keywords: hepatitis C, compliance, risk of contamination, prophylaxis.
Latgale populations' compliance in hepatitis C virus prevention.
Keywords: Medicīna