Valodas attīstības sekmēšana 1,5-3 gadus veciem bērniem pirkstiņrotaļu iepazīšanās procesā - Ceriņa, Laura (Latvijas Universitāte, 2025)
Darba autors: Laura Ceriņa Kvalifikācijas darba vadītāja – Jolanta Kriščune Darba nosaukums: Valodas attīstības sekmēšana 1, 5 -3 gadus veciem bērniem pirkstiņrotaļu iepazīšanās procesā. Darba mērķis: Teorētiski pētīt un praktiski pārbaudīt pirkstiņrotaļu izmantošanu pedagoģiskajā procesā 1,5 -3 gadus vecu bērnu valodas sekmēšanā pirkstiņrotaļu iepazīšanas procesā. Darba saturs ietver divas galvenās daļas – teorētisko un empīrisko. Teorētiskajā daļā autore analizēja dažādu autoru – psihologu, pedagogu, zinātnisko literatūru, lai gūtu teorētisku apstiprinājumu tam, ka pirkstiņrotaļu izmantošanu pedagoģiskajā procesā 1,5 -3 gadus veciem bērniem palīdz valodas sekmēšanā caur pirkstiņrotaļām. Empīriskajā daļā darba autore veica 8 pedagogu aptauju un veica izmēģinājuma darbību ar prikstiņrotaļām. Analīze iegūtos datus un veica secinājumus. Kvalifikācijas darba apjoms ir 41 lappuses, 15 tabulas, 1 pielikums un 38 literatūras avoti.

Author of the work: Laura Ceriņa Qualification supervisor – Jolanta Krisčune Title of work: Promoting language development in 1, 5- 3-year-old children in the process of getting to know finger games. The purpose of the work: To theoretically study and practically check the use of finger games in the pedagogical process in promoting the language of 1.5- 3-year-old children in the process of getting to know finger games. The content of the work includes two main parts - theoretical and empirical. In the theoretical part, the author analyzed the scientific literature of various authors - psychologists, pedagogues, in order to obtain theoretical confirmation that the use of finger toys in the pedagogical process for 1.5 - 3-year-old children helps in promoting language through finger games. In the empirical part, the author of the work conducted a survey of 8 educators and conducted a trial activity with spinners. Analysis of the obtained data and made conclusions. The scope of the qualification work is 41 pages, 15 tables, 1 appendix and 38 literature sources.
Promoting language development in 1,5-3 year old children, in the process of getting to know finger plays
Keywords: Izglītības zinātnes; Attīstība; Pirkstiņrotaļas; Agrīnās pirmsskolas vecums; Runa