Iedzīvotāju radītā izlietotā iepakojuma apjoms un tā apsaimniekošanas problēmas Rīgā - Bula, Anita (Latvijas Universitāte, 2010)
Šajā bakalaura darbā ir apskatīta pašreizējā situācija Rīgas pilsētā iedzīvotāju radītā izlietotā iepakojuma jomā. Tā mērķis ir izpētīt iedzīvotāju radītā izlietotā iepakojuma apjomu, tā sastāvu, kā arī problēmas, kas rodas tā nepietiekamas un neatbilstošas apsaimniekošanas dēļ, kas sevī ietver arī zemo iedzīvotāju līdzdalību atkritumu šķirošanā, to kavējošus un veicinošus faktorus. Lai panāktu izvirzīto mērķu īstenošanu, tika apkopota un analizēta pieejamā literatūra un pētījumi dotajā jomā. Tika veikts pētījums par iepakojuma atkritumu sastāvu un apjomu Rīgas mājsaimniecībās, kā arī veikta anketēšana starp Rīgas iedzīvotājiem, lai noskaidrotu ar to līdzdalību atkritumu šķirošanā saistītus jautājumus. Darba noslēgumā ir sniegti autores secinājumi par esošo iepakojuma atkritumu plūsmu, to uzskaites un apsaimniekošanas situāciju un tās nepilnībām. Atslēgvārdi – iedzīvotāji, izlietotais iepakojums, šķirošana, dalīto atkritumu vākšanas sistēma, Rīga.

Situation of used packaging generated by inhabitants in Riga city is studied in this bachelor paper. The purpose of the paper is to detect the amount of the used packaging generated by inhabitants, its composition and problems that appears according to its insufficient and inapppropriate management, including low activity of ihabitants in waste sorting and factors that hampers and promotes it. To implement pulled out purposes, available information and literature in this field was collected, practical research on packaging waste composition and amount in Rigas households as well as conduct of an opinion poll between Rigas inhabitants was made, to clarify questions related to their participation in waste sorting. In the end of the Bachelor paper conclusions and suggestions of author are given. Key words - inhabitants, used packaging, sorting, sorted waste collecting system, Riga.
The amount of used packaging generated by inhabitants and its management problems in Riga
Keywords: Vides zinātne