Stratēģijas izstrāde uzņēmumā SIA “Fire Security” - Vīksna, Roberts (Latvijas Universitāte, 2020)
“Fire Security” SIA ir neliels uzņēmums, kas nodarbojās ar dažādu drošības sistēmu projektēšanu un uzstādīšanu. Uzņēmums laika gaitā ir pierādījis, ka spēj kvalitatīvi izpildīt paveikto darbu un izmantot pieredzējušu speciālistu priekšrocības. Lai nodrošinātu uzņēmuma turpmāko attīstību, ir nepieciešamība izstrādāt attīstības stratēģiju, kuras galvenais mērķis būtu nodrošināt lielāku uzvaru skaitu publiskajos iepirkumos un liela apjoma izsludinātajos konkursos, kas līdz šim ir bijusi uzņēmuma veiksmes atslēga. Darba mērķis ir analizēt uzņēmuma iekšējo un ārējo vidi, kas ļautu izveidot piemērotu attīstības stratēģiju, kas līdz šim nav tikusi izveidota. Darba gaitā tiek apskatīti stratēģijas veidošanas teorētiskie aspekti, analizēta uzņēmuma iekšējā un ārējā vide, kas ietver gan nozares, gan saimnieciskās darbības analīzi kā arī darba noslēgumā tiek izstrādāta attīstības stratēģija un priekšlikumi, kas jāpaveic, lai sasniegtu izvirzītos mērķus.

“Fire Security” Ltd. is a small company that currently is working with security system designing and development. Throughout the years company has proved their position in market with quality work gained by experienced staff. To ensure future development of company there is a need to create a development strategy. Strategy should be focused on winning on public procurement and any other extensive contests that provide magnificent returns. The study’s main task is to analyze company’s internal and external analysis to make sure that the correct development strategy is implemented and used on daily basis to achieve goals. On theoretical basis study shows how to create strategy, how to analyze company’s internal and external environment and offers a strategy to apply in order to achieve company’s goals.
The development strategy of “Fire Security” Ltd
Keywords: Vadībzinātne; Stratēgija; Misija; SVID; Analīze; Porters