Ģērbšanās stils kā portāla www.lookbook.nu dalībnieku individualitātes izpausme: Latvijas lietotāju piemēri - Rudoviča, Linda (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma ir ”Ģērbšanās stils kā portāla www.lookbook.nu dalībnieku individualitātes izpausme: Latvijas lietotāju piemēri”. Tā kā šīs abas tēmas: mode un interneta dienasgrāmatas jeb blogi, pēdējo gadu laikā ir aktualizējušās, tādēļ arī izvēlējos sava bakalaura darba ietvaros veikt izpēti par portālu www.lookbook.nu. Apģērbs ir tas, kas parāda gan mūsu piederību kādai sociālai grupai, piederību subkultūrai vai jebkurai citai sabiedrības grupai. Darba mērķis ir noskaidrot kā lietotāji no Latvijas portālā www.lookbook.nu veido un izpauž savu individualitāti. Lai īstenotu darba mērķi tika izmantotas daļēji strukturētās intervijas un tās tika analizētas ar Ērvinga Gofmaņa dramaturģiskās pieejas palīdzību. Atslēgas vārdi: www.lookbook.nu, individualitāte, blogs, modes socioloģija, stils, dramaturģiskā pieeja.

The theme of this work is „Clothing style as an expression of individuality of portal www.lookbook.nu participants: examples of users from Latvia”. Since these two themes: fashion and blogs in last years have been highlighted, so I chose to work within the framework of this bachelor's to study the site www.lookbook.nu. Clothing is showing our membership in a social group or subculture, or belonging to any other group in society. The aim of this work is to find out how users of Latvia in portal www.lookbook.nu make up and express their own individuality. In order to implement the the aim of the work the semi-structured interviews was used and analyzed by Erving Goffman dramatic approach. Keywords: www.lookbook.nu, individuality, blog, fashion sociology, style, dramatic approach.
Clothing style as an expression of individuality of portal www.lookbook.nu participants: examples of users from Latvia
Keywords: Socioloģija