Tūrisma nozares attīstība un to raksturojošie ekonomiskie rādītāji Latvijā - Miķelsone, Anda (Latvijas Universitāte, 2016)
Tūrisma nozare pašreiz piedzīvo nozīmīgas izmaiņas: mainās tūristu ceļošanas paradumi, palielinās tūrisma produktu dažādības piedāvājums. Tūrismam kā vienai no Latvijas attīstības stratēģiskajām iespējām un prioritātēm ir svarīga loma tādu mērķu sasniegšanā kā ilgtspējīga attīstība, ekonomiskā izaugsme, nodarbinātība, dzīves kvalitātes paaugstināšana, jo tūrisms ietekmē ikvienas sabiedrības sociālo, kultūras un ekonomisko dzīvi, savukārt minētās sfēras ietekmē tūrisma attīstību. Lai nodrošinātu turpmāko tūrisma nozares attīstību, publiskās aktivitātes tūrisma nozarē nepieciešams fokusēt uz tūrisma produktiem un teritorijām, kas veiksmīgi piesaista ceļotājus, mazina sezonalitātes efektu, kā arī nodrošina tūrisma produktu ienesīguma un eksporta pieaugumu. Darba mērķis ir veikt Latvijas tūrisma attīstības analīzi un izvērtēt tūrisma nozares attīstības perspektīvas.

Currently, the tourism industry is facing serious transitions: changes in traveling habits, as well diversification of tourism products. Tourism as one of the strategic opportunities of the development of Latvia has serious role moving towards such goals as long- term sustainable development, economic growth, employment, improvement of life quality, because tourism influences social, cultural and economic life of each and every society while these spheres affect progress of tourism. Main goal when developing sustainable tourism is to identify available tourism resources, limits of their exploitation and balance growth of the tourism industry in a way that leads to benefits in economic, social and environmental protection fields. The goal of the Bachelor's Thesis is to analyse the development of the Latvia's tourism industry and evaluate its' perspectives for further growth.
Develpoment of tourism industry and it's main economic indicators in Latvia
Keywords: Ekonomika; tūrisms; tūrisma nozare; ārvalstu tūrisms; tūrisma potenciāls; tūrisma attīstība