Pāreja uz pakalpojumu orientēto arhitektūru uzņēmumā: perspektīvas - Keruss, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2009)
Pakalpojumu orientētā arhitektūra (SOA) ir pieeja IT sistēmu izstrādei un integrācijai, kas var dot virkni priekšrocību uzņēmuma IT sistēmu attīstībā. Šajā darba mēs pētīsim iespējas, kādas sniegtu SOA izmantošana LDZ IT uzņēmuma sistēmu attīstībā. Tiks apskatīti iespējamie SOA ieviešanas scenāriji un aprakstīta vairāku sistēmu realizācija saskaņā ar SOA.

Service-oriented architecture (SOA) is an approach for IT systems development and integration, which can produce a range of benefits in the company's IT systems development. In this work we are exploring opportunities to provide the utilization of SOA in LDZ IT systems development. We will be looking at possible scenarios for implementing SOA.
The transition to enterprise service-oriented architecture:perspectives
Keywords: Datorzinātne