Lidostas "Ventspils" attīstības stratēģija - Golubovs, Dmitrijs (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darba tēma: „Lidostas „Ventspils” attīstības stratēģija”. Darba mērķis: izvērtējot lidostas „Ventspils” un Ventspils kā tūrisma vietas potenciālu, izstrādāt lidostas attīstības vadlīnijas, kas ir saskaņotas ar Latvijas tūrisma un aviotransporta attīstības pamatnostādnēm, Ventspils iedzīvotāju un ārvalstu tūristu interesēm un pieprasījumu, un kļūtu par pamatu lidostas „Ventspils” attīstības stratēģijas izstrādei. Darbs tiek strukturēts 3 nodaļās. Pirmajā nodaļā izklāsti lidostu darbības teorētiskie aspekti, attīstības modeļi, koncepcijas. Otrajā nodaļā autors statistiski analizē lidostas „Ventspils” esošo stāvokli un potenciālu. Trešajā nodaļā autors raksturo darba ietvaros veikta pētījuma rezultātus un pamatojoties uz darbā iegūtiem atzinumiem piedāvā attīstības vadlīniju kopsavilkumu. Bakalaura darba apjoms ir 157 lpp. Darbā ietilpst 33 tabulas, 19 attēli un 18 pielikumi, izmantoti 102 informācijas avoti. Atslēgvārdi: Attīstības stratēģija, aviotransports, lidosta, maršrutu tikls, regulārie lidojumi.

The theme of Bachelor’s thesis: „Ventspils airport development strategy”. The aim of the Bachelor’s thesis: evaluating the airport „Ventspils” and Ventspils as tourism destination potential, to formulate development guidelines, which is conforming to Latvian tourism and air transport development guidelines, Ventspils citizens and foreign tourist’s interests and demand, and will be the basis for the airport „Ventspils” development strategy. Bachelor degree work consists of three chapters. The first chapter describes airport activities theoretical aspects, developments models, conceptions. In the second chapter author makes a statistical analyses of the airport „Ventspils” present state and potential. In the third chapter author describes research results and offers development guidelines summary that is based on obtained conclusions. The amount of Bachelor thesis is 157 p. Thesis contains 33 tables, 19 figures and 18 appendices, 102 information sources. Key words: Development strategy, air transport, airport, route map, scheduled flights.
Ventspils airport development strategy
Keywords: Vadībzinātne