Uzņēmuma padziļinātas izpētes procedūra uzņēmuma saplūšanas un pievienošanas procesos un ar to saistītās problēmas - Čumačenko, Jekaterina (Latvijas Universitāte, 2009)
Ka statistika rada gandrīz 1/3 no visiem pasaules uzņēmuma saplūšanas un pievienošanas noslēgtajiem darījumiem beidzas neveiksmīgi. Galvenais iemesls tam ir slikti pārdomāts uzņēmuma saplūšanas un pievienošanas process, kas spēj ne tikai rast zināmus zaudējumus jaunizveidotā uzņēmumā, bet kļūt par tas galveno likvidācijas iemeslu. Šī diplomdarba galvenais mērķis ir izpētīt uzņēmuma saplūšanas un pievienošanas darījuma procesu un tā svarīgas uzņēmuma padziļinātās izpētes procedūras teorētiskos un praktiskos aspektus, ka arī noteikt problēmas, kas traucē uzņēmuma saplūšanas un pievienošanas darījumu veiksmīgai realizācijai. Pētījums tiek balstīts uz kvantitatīvām pētījuma metodēm, kas ir izmantoti skaitlisko radītāju analīzei un kvalitatīvām pētījuma metodēm - dokumentu un situāciju analīzei. Diplomdarbs sastāv no trijām nodaļām: teorētiskās daļas, kur ir aprakstīti uzņēmuma padziļinātā izpēte un uzņēmuma saplūšanas un pievienošanas procesa būtība, veidi un procesa norises gaita, empīriskās daļas, kur tiek noteiktas un izvērtētas tā izplatītākās problēmas, praktiskās daļas, kur tiek analizēts reāls un joprojām aktuāls uzņēmuma saplūšanas un pievienošanas darījuma noslēgšanas process starp Latvijas uzņēmumu „X” un Vācijas uzņēmumu „Y”. Darba apjoms ir 105 lapaspuses Atslēgvārdi: uzņēmuma saplūšana, uzņēmuma pievienošana, uzņēmumu konsolidācija, uzņēmuma saplūšanas un pievienošanas darījuma process, uzņēmuma padziļināta izpēte, uzņēmuma novērtēšana, uzņēmumu finansēšana, uzņēmuma integrācija, uzņēmuma maksātnespēja, uzņēmuma padziļinātas izpētes procedūru fāzes, nodomu vēstule, projektu komandu veidošana.

As statistics say, nearly 1/3 of all world merger and acquisition deals are unsuccessful. The main reason for this is mostly a very poor planned merger and acquisition process that can not only cause big losses for a company, but also can be a reason for the company insolvency. The main purpose of this diploma work is to study merger and acquisition process and Due Diligence from the theoretical and practical point of view, as well as to determine the main problems, which can disturb the realization of the successful merger and acquisition deal. This research is based on quantity methods, which are used for the statistical data analysis and quality methods – for document und situation analysis. This diploma work consists of three parts: theoretical part, where are described the nature, forms and process steps of Due Diligence and merger and acquisition deals; empirical part, where are established and evaluated the main problems of Due Diligence and merger and acquisition process; practical part, where is analyzed the real and current closed merger and acquisition deal between Latvian joint-stock company “X” and German production company of decorative cosmetics “Y”. The diploma work consists of 105 pages Keywords: company merger, company acquisitions, consolidation, merger and acquisition process, Due Diligence, company valuation, deal financing, company integration, company insolvency, Due Diligence procedure phases, Letter of Content, creation of project team.
Due Diligence Procedure in Merger and Acquisition Processes and Connected Problems With it.
Keywords: Ekonomika