Datu vizualizācijas vieta datu noliktavas arhitektūrā: informācijas paneļu lietojums - Bundure, Baiba (Latvijas Universitāte, 2020)
Maģistra darbs apskata datu vizualizācijas un to pielietojumu studentu datu analīzē, izmantojot informācijas paneļu rīkus. Tika veikts kritēju apskats, izmantojot Gartner uzņēmuma piedāvātos kritērijus un papildināts ar zinātnisko rakstu kritērijiem. Apskatīta datu vizualizācijas nozīme datu noliktavas arhitektūrā. Darba gaitā tika izpētīts informācijas paneļu funkcionalitāte, kādas iespējas sniedz paneļu izmantošana, kā arī problēmas ar ko saskaras informācijas paneļi. Piemērots datu analīzes rīks, ļauj labāk izprast datu būtību un ļauj ātrāk izdarīt secinājumus. Darba mērķis ir izpētīt informācijas paneļu iespējas un pielietot QlikView datu vizualizācijas rīku, kas nodrošina informācijas paneļu iespējas, praktiskā pētījumā par datorzinātņu bakalaura studiju programmas studiju procesa gaitu.

The master's thesis examines data visualizations and their application in student data analysis using dashboard tools. Criteria were determined using the criteria provided by Gartner and supplemented with criteria from scientific articles. The role of data visualizations importance in data warehouse architecture is studied. In the course of the work, the functionality of dashboards, the possibilities provided using panels, as well as the problems faced by information panels were studied. Suitable data analysis tool allows you to better understand the nature of the data and allows you to draw conclusions faster. The aim of the work is to study the possibilities of information panels and to apply the QlikView data visualization tool, which provides the possibilities of dashboards, in a practical work of the study process of Bachelor Computer Science program.
Data visualization place in data warehouse architecture: use of dashboards
Keywords: Datorzinātne; vizualizācija; informācijas panelis; QlikView; kritēriji; studentu dati